r
Nosalty Logó

Nestle Toll House cookies

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nestle Toll House cookies
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 4243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
  3. A vajat habosra verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojást is.
  4. Fokozatosan belekeverjük a lisztes keveréket, majd a csokidarabokat és a mogyorót is.
  5. A masszából diónyi golyókat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük őket, igen távol egymástól, mivel sütés közben majd elterülnek. (Én 9 darabot tettem egy gáztepsire.)
  6. Körülbelül 10 perc alatt, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük a kekszeket.
  7. Mikor kész vannak, pár percig a tepsin, majd sütőrácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3511
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 14.

Ajánló

Saját tapasztalatom szerint csak vajjal működik a recept, margarinnal nem kapjuk ugyanazt a kívül ropogós, belül puha állagot. 20 db keksz lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az eredeti Nestlé csokis cookie receptje a VeryBestBaking oldaláról. Nekem nem csak utánozhatatlan íze, hanem születésének története miatt is egyik kedvencem. Minden az 1930-as években kezdődött, a Ruth és Kenneth Wakefield tulajdonában lévő Toll House Inn nevű fogadóban, ahol Ruth ízletes, saját készítésű ételeit szolgálta fel vendégeinek. Egy nap a gyarmati idők kedvenc vajas kekszét készítette, s hirtelen támadt ötletként egy tábla Nestlé Semi-Sweet csokoládét darabolt bele. Azt hitte, hogy a darabkák majd elolvadnak a süteményben, ehelyett megtartották formájukat, s finom krémes állagúvá váltak. A végeredmény nagy népszerűségnek örvendett a szállóban. Nem sokkal később Ruth receptje megjelent egy bostoni, majd számos Új-Anglia régióbeli újságban is, melynek hatására a környéken az egekbe szökött a Nestlé Semi-Sweet táblás csoki iránti kereslet. Végül magára a csokoládé csomagolására is felkerült a recept. Mivel a Toll House cookie népszerűsége folyamatosan nőtt, a Nestlé szerette volna mindenki számára minél könnyebben elkészíthetővé tenni. Így került forgalomba a kockákra osztott táblás csokoládé, és mellé még egy speciális aprítót is adtak, hogy egyszerűbben lehessen kis darabkákra vágni. Nem sokkal később, 1939-ben megjelent a piacon a használatra készen csomagolt Nestlé Toll House Real Semi-Sweet Chocolate Morsels, azaz a csokicseppek. Ezzel kívánt a gyár hozzájárulni a háziasszonyok kekszsütésben lelt öröméhez. A termék azóta emberek milliót inspirálta arra, hogy megalkossák és másokkal is megosszák kekszeiket, és azok csodálatos történeteit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek