r
Nosalty Logó

Német fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Német fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 7804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszt közepébe beletesszük a hozzávalókat (maradék cukor, citromhéj, tojások, tejben felfuttatott élesztő, vaj, só, aroma) kivéve a marcipánt!
  3. Összedolgozzuk, jól megdagasztjuk a tésztát.
  4. Ezután fedjük le és pihentessük meleg helyen 2 órán át.
  5. Tépkedjük a marcipánt apró (mogyoró vagy mandula méretű) darabokra.
  6. Vegyük két részre a tésztát, majd mindkét felet osszuk három-három részre. A tésztát megnyújtjuk (kézzel széthúzzuk a két végét,kb. tepsi hosszúságúra) ésbelenyomkodjuk a marcipándarabokat (gyakorlatilag belehajtogatjuk).
  7. Fonjuk össze a marcipános "tésztarudakat", (így két fonatot kapunk) akár már a tepsiben, hogy ne kelljen pakolászni. (Ha van még maradék marcipánunk, a résekbe is nyomkodhatunk belőle bőven, annál finomabb lesz.)
  8. Keverjünk össze1 tojást kevés sóval és cukorral, és kenjük meg vele a kalácsokat.
  9. Végső simítások: alaposan hintsük meg a fonatokat cukorral, majd reszelt mandulával.
  10. Végül toljuk be őket a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7463
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az isteni kalácsnak a receptjét párom hozta haza, egyik német ismerősétől kapta. Azonnal ki kellett próbálni és nagyon megérte. A sok marcipán miatt nem egy olcsó süti, de ezt kár lett volna kihagyni. Még nekem is, pedig én nem igazán rajongok a marcipánért. Hát még, ha valaki önmagában is szereti! (A recept egyébként eredetileg nem írta, de én kikentem a tepsit vajjal.)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?