r
Nosalty Logó

Német almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Német almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 5008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 5008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához a hideg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, és gyors kézmozdulatokkal (vagy keverőgéppel) összedolgozzuk. A frissentartó fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Eközben az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy nagy edényben 1 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal felfőzzük. 6-8 percig fedő alatt hagyjuk főni. Ha kész, hagyjuk valamelyest kihűlni.
  3. A sütőt előmelegítjük (hőlégkeverés 150 fok, gázsütő 2-es fokozat). Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tészta kb. 2/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 34 cm-re), és belehelyezzük a formába kb. 4 cm magas peremet képezve. A tésztát egy villával több helyen megszurkáljuk. A sütő alsó részében kb. 12 perc alatt elősütjük.
  4. Eközben a maradék tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen 26 cm átmérőjűre, és ezt is villával több helyen megszurkáljuk. A formát kivesszük a sütőből. A sütemény alját képező tésztára szórunk kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, majd eloszlatjuk rajta az almás masszát. Erre ráhelyezzük az előbb elkészített tésztakorongot. Ugyanolyan hőfokon kb. 45-55 perc alatt megsütjük (a tészta aranybarna színű legyen). Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot 3 evőkanál vízzel simára keverjük. Egyenletesen a süteményre kenjük. Száradni hagyjuk. Frissen felvert tejszínhab illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5057
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Ajánló

Előfordult, hogy az almás töltelékbe raktunk darált mogyorót vagy mandulát vagy mandulastiftet; vagy vízbe vagy rumba áztatott mazsolát; vagy megbolondítottuk egy kis kávélikőrrel, vagy rummal - vagy ezek kombinációjával. De így ezek nélkül is nagyon finom. Ha valaki nem szereti a porcukros mázat a tetején, el is hagyhatja, simán porcukorral megszórva is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Német almás pite
Adriennke26 32 recept

A legfinomabb almás pite. Szerintünk. És általában a vendégeink szerint is. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?