r
Nosalty Logó

Nektarinos galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Nektarinos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 468 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2808 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 230 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 468 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2808 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük el a lisztet a cukorral és a sóval.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott vajat, dolgozzuk össze addig, míg a tészta morzsás nem lesz.
  3. Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy szépen összeálljon a tészta. (kb. 3 ek). Gyúrjuk gombóccá, fóliába tekerve, tegyük be a tésztát egy órára a hűtőbe.
  4. Nyújtsuk a tésztát kör alakúvá, kb. 2 mm vastagra.
  5. Vágjuk cikkekre a barackot, rakjuk ki vele a tészta tetejét középről indulva, kb. 4 cm-t hagyjunk a szélén szabadon.
  6. Ha nem eléggé folyékony a lekvár, melegítsük fel, majd kanalazzuk a barackok tetejére, szórjuk meg fahéjas cukorral. Hajtsuk vissza a tészta szélét.
  7. Keverjük el a tojássárgáját 1 ek tejjel és egy csapott evőkanál cukorral, kenjük le a visszahajtott szélét.
  8. Előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd grill funkción még 10 percig, hogy a széle szép fényes és barna legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11604
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti itt: Butterism Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek