r
Nosalty Logó

Négylapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boboj
Négylapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 6106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalakálit feloldjuk az 1 dl tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. Jól meglisztezett gyúródeszkán a tésztát négy részre osztjuk, és késpenge vékonyságúra nyújtuk egyenként. A nyújtás előtt még egy picit gyúrjuk át a darabokat a jó lisztes deszkán, hadd vegyenek fel még egy kis lisztet, mert így nem fog leragadni a tészta nyújtáskor.
  3. A tésztát sütőlemezen vagy tepsi hátán sütjük ki, így akkorára nyújtsuk, amekkora felületen sütni fogjuk. Sütőpapírt tegyünk a sütés felületére, és erre fektessük a tésztát. Alsó-felső sütésnél 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig; légkeveréses sütőben 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig, gáz sütőben 2-es fokozaton (előmelegítve) 10-15 percig sütjük.
  4. Készítsünk elő egy asztalterítőt vagy 4db tiszta konyharuhát. Sütés után a tészákat ezekre csúsztassuk rá óvatosan, és itt hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a tészták hűlnek, készítsük el a tölteléket. A 6 tojás sárgájával, a pudingporral, a porcukorral és az 1l tejjel sűrű krémet főzünk.
  6. Még így melegen keverjük bele a margarint. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és forgassuk bele a meleg krémbe. Figyelem, a hab belekeverés után fehér pöttyöket fog eredményezni, de ezek később - mire süteményt másnap felvághatjuk - el fognak tűnni!
  7. Helyezzük az egyik tésztalapot óvatosan egy megfelelő méretű tálcára, és kenjünk rá egy réteget a még meleg krémből. Tegyük rá a második tészát a krémre, óvatosan, könnyedén picit nyomkodjuk meg, hogy a krém mindenhol hozzáérjen. Majd ezt a lapot is kenjük meg krémmel, és ezt folytassuk addig amíg az utolsó lapot - a tetejét - ráhelyezzük a sütire. Tegyük hűvös helyre másnapig. Szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18200
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept úgy került a látómezőmbe, hogy a páromnak ez volt a kedvenc gyerekkori süteménye. Szereztem is egy receptet hozzá, de amikor megvettem a szalakálit, a csomag hátulján is ugyanaz a recept volt. Ezt készítettem el elsőként, majd a második sütésnél változtattam némely arányon, és így sokkal finomabb lett! Csak ünnepekkor készítem, mert ez a négylapos történet kicsit macerás. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?