Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr zellerkrémleves

Natúr zellerkrémleves
Natúr zellerkrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy jó ideje benne járunk az őszben, már tele van a piac frissen felszedett, egészséges, dundi zellerekkel. Ilyenkor többször is veszek, mert számtalan felhasználási lehetősége van. Gyerekként én se szerettem, mint sokan mások, de aztán úgy megbarátkoztam az ízével, hogy már nem tudnám nélkülözni a konyhámból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha mixelés után túl hígnak találjuk, a tejszínbe tegyünk egy teáskanál lisztet, s habarjuk be vele. Persze így elveszti a gluténmentességét..

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zellert felkockázzuk (nem kell kicsi darabokra).
  2. A vajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk benne a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a zellert, és pár percig együtt dinszteljük.
  4. Felöntjük 1 l vízzel vagy húslevessel, fűszerezzük, és készre főzzük.
  5. Botmixerrel vagy turmixszal krémesítjük.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, végül 1-2 perc alatt összeforraljuk.
  7. A leves tetejét megszórjuk apróra vágott zellerzölddel, és pirított zsemlekockával kínáljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 153 611
elküldve: 12
receptkönyvben: 549
elkészítve: 55/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gluténmentes zellerkrémleves, tejszínes zellerkrémleves, zellerkrémleves pirított zsemlekockával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2014-01-08 00:17

Nálunk nem szeretik a krémlevest,ezért én a hagymára rádobom a kockára vágott zellert,felöntöm húslével,borsozom,zellerlevelet adok hozzá és egy tojásból egy híg nokedlitésztát csinálok és mikor már majdnem kész a leves,ezt belecsorgatom.Ma éppen ez volt az ebéd,egy tartalmas,finom leves.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-01-08 19:46

Majd kipróbálom úgy is, mert mi szeretjük, ha krém, ha nem krém. :)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-12-31 10:41

Sajnos nekem nincs módomban javítani, de írok a szerkesztőknek. Köszi, hogy figyelmeztettél.
Üdv: Fahéj

Nagycitrom
Nagycitrom Mon, 2013-12-30 20:09

a zellerkrémeves elnevezést kéne javítani, mert így nem lehet rákeresni ;)

167
zeller 2 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
curry por 1 késhegynyi
római kömény 1 késhegynyi
vaj 2 dkg
zellerlevél 1 db