r
Nosalty Logó

Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Natúr vasalt csirkecomb salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    2932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 1662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    557 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük (bőrét rajta hagyjuk), vagy eleve így vásároljuk, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsolva 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. A faszenes vasaló talpát duplán alufóliába csomagoljuk.
  3. Egy vastagfalú serpenyőt felforrósítunk, beletesszük az olajban pácolt csirkét bőrével lefelé, majd nyomatéknak ráhelyezzük a nehéz vasalót.
  4. A csirke mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük a vasaló alatt.
  5. Amíg a csirkék sülnek, összevágjuk a paradicsomot és a salátát, kevés tökmagolajjal, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk.
  6. Forrón tálaljuk a húst a salátával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2150
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben készítették nekem ezt a finomságot, a "vasalást" alufóliába csomagolt féltéglával oldották meg. Az ötletet lopva, én egy régi faszenes vasalóval "sütöttem" a csirkét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek