r
Nosalty Logó

Natúr szelet vujutka konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
vujutka
Natúr szelet vujutka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen kisütjük a szeletek mindkét oldalát. (Én be szoktam eközben fedni, hogy addig is párolódjon.) Nem fognak egyszerre elférni, így szépen sorban egymás után beletesszük, majd kivesszük.
  2. Ha kész, a leragadt darabok miatt vagy új edényt veszünk elő, vagy azt mossuk ki, amit eddig használtunk.
  3. Felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk (ha nincs fokhagymanyomónk, akkor kis sajtreszelőn is lereszelhetjük a fokhagymát, ugyanaz az eredmény).
  4. A serpenyőben olajon üvegesre dinszteljük a hagymákat (tudom nem szabályos eljárás, de ha megsózzuk kicsit, akkor nem ég meg olyan könnyen a hagyma). A tűzről levéve belerakjuk a húsokat a serpenyőbe.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ha használnunk olyat ételízesítőzünk, a zöldfűszerek is ekkor következnek. Visszarakjuk tűzre, de csak kis lángra. (Mennyiséget nem tudok mondani, mivel mindenki máshogy fűszerez, de javaslom először 1 kk sót és 2-3 csipet, illetve tekerés borsot beletenni, megkavarni, majd 1-2 perc múlva kóstolni. A zöldfűszerekből 1-1 kk elég szerintem.)
  6. Vizet öntünk rá, legalább 3 dl-t, főzés közben pótoljuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen a húsokon bőven szaft.
  7. Akkor lesz kész, ha a húsok szépen megpuhultak, ezt villával tudjuk ellenőrizni.
  8. Tört krumplit készítünk hozzá köretnek.
  9. Ha szeretik és igénylik illik hozzá, még paradicsom vagy meggyszósz. Lehet hozzá azt is készíteni, de enélkül is finom.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 123075
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Natúr szelet vujutka konyhájából
vujutka 15 recept

Anyukám gyerekkorom óta így készíti ezt az ételt. Amikor betegség miatt kímélni kellett a gyomrunkat, a diéta VÉGE FELE mindig ezt főzött nekünk, így a család többi tagja sem halt éhen. Igaz, a diétázó szigorúan szaft nélkül ehette, és akkor kevesebb zsiradékot, fokhagymát és fűszert használt. Azért írtam le ezt a változatot, mert észrevettem, hogy a valódi recept nem is hasonlít erre, és nem is találtam rá máshol sem. Én sokkal jobban szeretem így, és hát persze ez is egy jó kis változat szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek