Natúr paradicsomlé tartósító nélkül télire recept

Natúr paradicsomlé tartósító nélkül télire
Natúr paradicsomlé tartósító nélkül télire
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik leggyorsabb paradicsomlé készítés, főzés, hámozás nélkül, natúran befőzőautomatával tartósítószer nélkül, eláll 2-3 évig.

hozzávalók / 6 adag

14 db 0,7 dl-es üveghez

ajánlat

A paradicsomlevet készítem ízesítve is, teszek bele pl. bazsalikomot, oregánót, kevés zellert, sót, borsot, cukrot. A fűszerezés ízlés szerint történik, ugyanazon a hőfokon kidunsztolom az automatával.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi paradicsomlé, tartósítószer nélküli paradicsomszósz, paradicsomital házilag, paradicsomlé befőzőautomatával készítve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ép, egészséges, érett paradicsomokat alaposan megmossuk, feldaraboljuk.
  2. Paradicsomdarálón nyersen ledaráljuk, és az ebből nyert levet egyből üvegekbe öntjük.
  3. Légmentesen lezárjuk a fémkupakokkal.
  4. Befőzőautomatába tesszük, és 95 fokon 30 percig dunsztoljuk.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 141
össznézettség: 29 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cimuka
CIMUKA / cimuka cs, 2016-03-10 10:36

Azt szeretném kérdezni,hogy ha nincs befözö autömatám akkor hogy kell csinálni?Értem ezt minden ilyen receptjére,köszönöm :)

polki
MoncsikaAnyuci / polki k, 2014-08-05 11:18

Kedves "CSak Természetesen"!
Nagyon izgatott vagyok, mert ma kaptam meg a befőzőautómatámat:)))
És már alig várom hogy használjam, nagyon sok mindent szeretnék csinálni:)
Első kérdésem, az lenne, hogy ha olyan paradicsomlét, vagy inkább sűrített paradicsomnak mondanám, akarnék csinálni, mint amit nagymamám szokott, hogy órákig főzi az üstben és sűrű lesz, azt hogy csináljam az autómatával, hogy kicsit sűrűbb legyen??
Köszönöm!

szlovi01
Szlovi / szlovi01 sze, 2013-07-31 14:53

Szia!
Érdekelne, hogy ha ízesíteni szeretném a paradicsomlevet akkor gondolom össze kell főznöm, de hogyan változik a tartósítás? Előtte hűtsem le, vagy ne is főzzem meg össze az összetevőket?
Remélem érthető voltam. :)

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 k, 2012-09-04 12:02

Kedves Erzsébet7o!

Szerintem ne érezd így, soha nem késő róla értesülni, bár ha valaki elkezdi használni akkor bánja csak igazán, hogy nem hamarabb futott vele össze. Legalábbis én így voltam vele hajdanán..
A befőzőautomata a dunsztolást végzi el helyettünk, befőtteket, savanyúságokat, zöldségeket, ivóleveket, lekvárokat vagy akár készételeket is dunsztolhatunk vele. Egy programtáblázat alapján kell az adott zöldséghez, gyümölcshöz beállítani a megadott hőfokot és időt,( az ízesítések egyéniek)a befőzőautomata pedig elvégzi a dunsztolást. A kényelem mellett, ami talán még fontosabb,minden tartósítószer nélkül!!! Nem kell száraz dunszt sem és akár cukor nélkül is készíthetőek a befőttek vagy a lekvárok.
Ha jobban is érdekel a receptjeim között találsz jó pár ilyen receptet, vagy a www.befozoautomata.hu oldalon is megnézheted.
Nagyon ajánlom minden befőzőnek, egyszerű használni, sok időt megspórolhatunk, nem romlik meg semmi és az ízek magukért beszélnek!

Üdv. Csak Természetesen

szfrancy
Hamcsa / szfrancy sze, 2012-08-22 11:41

Pont tegnap csináltam, ugyan így, kíváncsi leszek mennyire különbözik majd a főzöttől.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 k, 2012-09-04 11:03

Kedves szfrancy!

Nagyon friss ízű, olyan mint amikor az üvegekbe töltötted a levet:) ....szerintem.
Annyira felesleges rotyogtatni a paradicsomlevet hosszasan és kiforralni a vitaminokat, majd a felhasználáskor meg csapvízzel hígítani. Arról nem beszélve, mennyivel gyorsabb is így.

Üdv. Csak Természetesen

330