Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel recept

Kalória?
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A tejszínes-narancsos krémhez

ajánlat

Tejszín helyett én növényi hab alapanyagot használok (Pl: Hulala). Ha cukrozott a hab alapanyag, ne tegyünk bele több cukrot a felveréskor! Ezen a képen babapiskótával díszítettem, de egy éjszaka alatt sem puhult meg teljesen a babapiskóta, úgyhogy legközelebb a bevált módon fogom díszíteni, tejszínhabbal.:)
És egy fortély: a sütőformának csak az alját kenjük ki, az oldalát ne, így szép magas marad a piskótánk.


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancstorta, tejszínes narancstorta, narancsos-babapiskótás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. 
  2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük. 
  3. A lisztet átszitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát. 
  5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
  6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot. 
  7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük. 
  8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot. 
  9. A tejszín 1/3-át hozzákeverjük a pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
  10. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. 
  11. A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 615
elküldve: 10
receptkönyben: 278
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

Hozzászólások (14)

sritus
sritus sze, 2013-12-11 13:33

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Hétvégén elkészítem :)

Enci85
Enci85 szo, 2013-01-19 22:16

Kedves Reni! Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem anyukám születésnapjára, nagy sikert aratott! :) Én is a babapiskótás díszítést választottam, de tettem a torta oldalára is bőven habot, a piskóták egyik oldalát pedig 1 pillanatra narancslébe mártottam, mielőtt a torta oldalára "ragasztottam" őket, így nem áztak el, de kellemesen megpuhultak másnapra. :)

Monika21
Monika21 sze, 2012-02-29 15:48

Szia,egy liter tejszin kell a torta elkészitéséhez,vagy el van irva? köszi a választ!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata sze, 2012-02-29 20:35

Szia! Igen, 1 liter tejszín kell hozzá (vagy Hulala, én azt használok), mert a torta bevonásához és díszítéséhez is azt használok és a krémbe is kell bőven. :) Remélem segítettem. Üdv!

Legfrissebb cikkek

Ricottával töltött aszaltszilva-bonbonok
Ricottával töltött aszaltszilva-bonbonok
A döntő második napjának végén Titusz és Tamás párbajozott. Előételüket az adott hozzávalókból készítették - a zsűrinek Tituszé tetszett jobban. Mi is mutatunk egy variációt!
Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
411