Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel recept

1 adag
411
kcal
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A tejszínes-narancsos krémhez

ajánlat

Tejszín helyett én növényi hab alapanyagot használok (Pl: Hulala). Ha cukrozott a hab alapanyag, ne tegyünk bele több cukrot a felveréskor! Ezen a képen babapiskótával díszítettem, de egy éjszaka alatt sem puhult meg teljesen a babapiskóta, úgyhogy legközelebb a bevált módon fogom díszíteni, tejszínhabbal.:)
És egy fortély: a sütőformának csak az alját kenjük ki, az oldalát ne, így szép magas marad a piskótánk.


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancstorta, tejszínes narancstorta, narancsos-babapiskótás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. 
  2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük. 
  3. A lisztet átszitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát. 
  5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
  6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot. 
  7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük. 
  8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot. 
  9. A tejszín 1/3-át hozzákeverjük a pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
  10. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. 
  11. A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 429
elküldve: 10
receptkönyben: 271
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

Hozzászólások (14)

sritus
sritussze, 2013-12-11 13:33

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Hétvégén elkészítem :)

Enci85
Enci85szo, 2013-01-19 22:16

Kedves Reni! Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem anyukám születésnapjára, nagy sikert aratott! :) Én is a babapiskótás díszítést választottam, de tettem a torta oldalára is bőven habot, a piskóták egyik oldalát pedig 1 pillanatra narancslébe mártottam, mielőtt a torta oldalára "ragasztottam" őket, így nem áztak el, de kellemesen megpuhultak másnapra. :)

r.renata
r.renatav, 2013-01-20 15:16

Kedves Enci! Köszönöm a jó tanácsot és nagyon örülök a sikerednek!

Monika21
Monika21sze, 2012-02-29 15:48

Szia,egy liter tejszin kell a torta elkészitéséhez,vagy el van irva? köszi a választ!

r.renata
r.renatasze, 2012-02-29 20:35

Szia! Igen, 1 liter tejszín kell hozzá (vagy Hulala, én azt használok), mert a torta bevonásához és díszítéséhez is azt használok és a krémbe is kell bőven. :) Remélem segítettem. Üdv!

r.renata
r.renatacs, 2011-03-17 14:03

Biztosan sikerülni fog! Majd írd meg hogy ízlett nektek. :)
Üdv: Reni

gregoreva
gregorevacs, 2011-02-17 18:14

Ez egész egyszerűen, mesésen fantörpikusan csodálatos!:-)))
A színe,hmmmm....felvéve.Éva-Anyóca

r.renata
r.renatacs, 2011-02-17 20:15

Köszönöm! :) Tényleg egyszerű, de annál finomabb és mutatósabb... Remélem ízleni fog!!!

Legfrissebb cikkek

Vidám szendvicskészítés
Vidám szendvicskészítés
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
411