r
Nosalty Logó

Narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 1511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    492 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    1969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2594 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    612 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 6048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 tojást és 7 tojás sárgáját a cukorral habosra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a mandulát, a lisztet, a narancs reszelt héját és a levét. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 170°C-on (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt tésztát keresztirányban 3 lapra vágjuk fel.
  6. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Egy lábasba öntjük és lassú tűzön kemény állagúra felfőzzük. Majd hűtsük le.
  7. A kihűlt krémhez adjuk a narancs levét a reszelt héját, a 25 dkg (lágy) vajat és a porcukrot. Az egészet jó habosra kikeverjük.
  8. A krémmel a tortalapokat megkenjük, és egymás tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15698
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept anyukámtól való, ez az egyik specialitása.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek