r
Nosalty Logó

Narancsszirupos-narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsszirupos-narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 6508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1010.5 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 6508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokatés végül a lereszelt narancshéjat.
  2. Közben összeszitáljuk a lisztet a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Egy harmadik tálban pedig összekeverjük az írót (ha ez nincs, jó a kefir és a tej 3/4-1/4 arányú keveréke, lényeg, hogy egy folyékony, savanykás elegyet kapjunk), a narancslét és a vanília aromát.
  4. A vajas, tojásos keverékbe lassan, felváltva keverjük bele a lisztes keveréket, és a folyékony hozzávalókat.
  5. 2 kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formában eloszlatjuk a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A sziruphoz összeforraljuk a narancslét és a kristálycukrot, míg a cukor teljesen el nem olvad.
  7. Amikor a süti megsült, megszurkáljuk egy fogpiszkálóvalés meglocsoljuk a sziruppal, hogy jól beszívja.
  8. A mázhoz kikeverjük a citromlét a porcukorral, amíg fehéredni nem kezd, majd a teljesen kihűlt süti tetejére csorgatjuk. Hagyjuk megdermedni. (kb. 15 perc)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7250
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szombat, akkor sütisütés... Most sem volt másképp, ezért épp az internetet böngésztem új receptek után, mikor ráakadtam erre a narancsos sütire. Az eredetihez képest kicsit változtatva, készítettem el a család nagy örömére, akik hamar körbeülték, és már el is fogyott a fele. :)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek