Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancssárga szelet

Narancssárga szelet
Narancssárga szelet
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy gyorsan összeállítható, a répa miatt mégis érdekes és izgalmas recept, mert van élet a répatortán túl is! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az 5 dl vízzel puhára főzzük. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
  2. Visszatesszük a répapürét a lábasba, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom héját és levét, és jól elkeverjük. A keményítőt simává keverjük az 1 dl vízben, majd ezt is hozzáöntjük a répához. Felfőzzük, és forrás után még pár percig kevergetjük.
  3. Közben egy közepes méretű tál alját szorosan kirakjuk vajas keksszel. Erre jöhet egy réteg répás krém, majd újra egy réteg keksz, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém. A végén a rétegek tetejét krémmel zárjuk le. Nekem így 4 sor keksz került bele, de jöhetett volna bele még egy sor keksz.
  4. Alufóliával letakarva legalább 3 órát hűtőben pihentetjük, majd kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 262
elküldve: 6
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges süti, répás kocka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-03-28 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

759
keksz 50 dkg
sárgarépa 1 kg
víz 5 dl
cukor 2 bögre
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 4 evőkanál
víz 1 dl