r
Nosalty Logó

Narancsos-vörösáfonyás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Narancsos-vörösáfonyás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a hozzávalókat konyhai aprítóval felaprítjuk.
  2. A tésztához a margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojást és a narancs aromát.
  3. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd ezt fokozatosan a margarinos-tojásos masszához szitáljuk és összegyúrjuk.
  4. A tésztát kb. fél órára betesszük a hűtőbe, majd két részre osztjuk és mindkettőt két folpack közt kb. fél centi vastag téglalappá sodorjuk.
  5. A felső fóliát eltávolítjuk és a tölteléket egyenlően elosztjuk a két lapon, majd berakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni, hogy ne ragadjon (annyira).
  6. Ezután az alsó fólia segítségével a rövidebb oldalnál kezdve feltekerjük.
  7. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen (erre azért van szükség, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni, ne deformálódjon el).
  8. Másnap kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket (sütés közben szétterül kicsit, úgyhogy érdemes legalább 3 cm helyet hagyni köztük).
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3881
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem ezt a kekszet, sajnos sütés közben kicsit eldeformálódtak, így nem annyira szép bennük a csiga-vonal, de az ízük és az illatuk kárpótol ez miatt az apró szépséghiba miatt:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek