r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-túrós keksztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 600 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 4803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.2 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 600 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.8 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    908 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    540 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

A kekszes tészta

  1. A csokis kekszet morzsává daráljuk. Egy csatos tortasütő alját kivajazzuk, majd a morzsalékot gondosan húsklopfoló, bögre, ököl és némi kreatív fantázia segítségével alaposan beledöngöljük.
  2. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt "megsütjük", hogy újra keménnyé összeálljon.

A krém

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral, a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. A felvert tejszínhabhoz óvatosan hozzáadjuk a túrót, és alaposan összedolgozzuk.

A narancsos zselé

  1. Elkészítjük a pudingport, de tej helyett szénsavas narancs ízű üdítővel! Ízlés szerint cukrozzuk. Mikor besűrűsödött, hagyjuk hűlni, és néha megkeverjük.

A csokimáz

  1. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, feltesszük melegíteni. Mikor a cukor már kezd olvadni, minimális tej hozzáadásával sűrű, folyós csokimázat alakítunk ki, amit a tortánk tetejére egyenletesen elosztunk.

Összeállítás

  1. A kekszes "tésztára" halmozzuk a túrós-tejszínes krémünk felét.
  2. A narancsos zselénket a túró tetejére öntjük, picit várunk, hogy dermedjen.
  3. A maradék túrós krémet a tortára tesszük, majd a maradék darált kekszből a tetejét alakítjuk ki óvatosan.
  4. Csokimázzal meglocsoljuk, és legalább 2 óráig hűtőben hagyjuk kihűlni.
  5. A csatos formát ezután levesszük, és alkalomhoz illően tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4023
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eleinte egy Oreos tortának szerettem volna, egy hatalmas Oreo kekszet, de kicsit felturbóztam némi túróval és egy narancsos csavarral, amitől bár keksz a "tésztája", mégis egy hatalmas narancsos túró rudi lett. Nagyon gyors és egyszerű, minimális sütéssel elkészíthető süti! Vágjatok bele, és élvezzétek!

Hozzávalók

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek