r
Nosalty Logó

Narancsos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 3998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 3998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Elkészítés

omlós tészta

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nagyon nem akarna összeállni, kevés hideg vizet lehet hozzáönteni. 1 órára rakjuk hűtőbe.
  2. Egy pite formába nyomkodjuk szét a tésztát, legyen pereme is. Fedjük le az egészet sütőpapírral, és öntsünk rá babot/lencsét/rizst (ez nehezéknek kell).
  3. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd vegyük le róla a sütőpapíros "nehezéket", és süssük tovább még 15 percig. Hagyjuk kihűlni.

narancskrém

  1. A narancsok héját reszeljük le, majd facsarjuk ki őket. A narancslét (250 ml) és a főzőtejszínt forraljuk fel, majd az előzőleg felvert tojásokhoz öntsük. Vigyázz! Robotgép segítségével vegyítsd el a kettőt, és óvatosan, különben a tojás kicsapódik a meleg hatására.
  2. Ha megvagyunk, rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon főzzük sűrűre. Ha már szépen bevonja a fakanál külsejét, zárjuk el a gázt, és keverjük hozzá a narancshéjat.
  3. Kicsit hűtsük le, és öntsük rá a már megsütött tésztára. Ezután hűtsük ki teljesen, és rakjuk hűtőbe min. 4 órára vagy egy éjszakára.

csokiöntet

  1. A hűtési idő után készítsük el a csokiszószt. Vízgőz felett melegítsük össze a hozzávalókat. Ha egyneművé vált - én hűtöttem rajta -, de még folyós állapotában rácsorgatjuk a pitére.
  2. TIPP! Ha véletlen a pite széle túlsült, illetve nagyon megkeményedett, én kicsit levágtam belőle, és hogy ne látszódjon, végigkentem csokiszósszal az egészet, így ott is finom csokis lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 778
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a GoodFood magazinból próbáltam ki, kicsit féltem tőle, de nagyon finom lett.:) Ajánlom mindenkinek TIPP! A narancskrémből érdemes másfélszeresét készíteni, hogy krémesebb legyen.

Hozzávalók

omlós tészta

narancskrém

csokiöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek