r
Nosalty Logó

Narancsos répatorta húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KNORA
Narancsos répatorta húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1187 micro
  • β-karotin
    2857 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    7122 micro
  • β-karotin
    17142 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 4798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszert. (Én mézeskalács fűszerkeveréket használtam, de simán fahéj is tökéletes bele.) Reszeljük le a répát az apróbb lyukú reszelőn, és keverjük hozzá. Mehet bele a durvára darált mandula.
  2. Most jönnek a nedves hozzávalók: olaj, fél narancs leve (másik felére szükség lehet, ha túl sűrű a tészta), az egész narancs héja, két egész tojás. Keverjük el alaposan.
  3. Tortaformát vajazzuk ki, szórjuk rá egy kis barna cukrot, töltsük bele a masszát, és süssük meg 150-180 fokon. (Tűpróba!) Ha kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.

Krém

  1. A krémhez édes, diós tejszínes krémsajtot vásároltam, de megfelel hozzá mascarpone is. Rákenjük a tésztára a kikevert krémet, de előtte a megmaradt narancs levét csurgassuk a tésztára, hogy ne legyen száraz. Kenjük meg, állítsuk össze a tortát.
  2. Külsejét felvert tejszínhabbal kenjük be (én a tetejére marcipán répadarabokat raktam, húsvéti cukorka-tojásokat, valamint zöld díszítőcukrot).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4496
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha húsvét, akkor répatorta! Természetesen az év bármely részében el lehet készíteni. Nekem azért kedvencem ez a répatorta, mert a narancs és a mandula tökéletes íz párosítás, az amúgy is finom répás sütihez. A krémréteg saját találmány, szerettem volna egy könnyed, lágy sajtkrém-habbal félbeszakítani az amúgy sűrű állagú tésztát.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek