r
Nosalty Logó

Narancsos-mascarponés répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Finci
Narancsos-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5902 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2799 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9325 micro
  • β-karotin
    22390 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 5902 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliát, a fahéjat, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk
  4. Kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
  5. A krémhez a narancsokat nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. Őrölt gyömbérrel fűszerezzük, porcukorral édesítjük.
  6. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük, majd a külső felületét is megkenjük a krémmel.
  7. Hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 149
  • 7 napos nézettség: 720
  • Össznézettség: 73920
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Ajánló

Én géppel facsartam ki a narancsok levét, ami gyakorlatilag minden cseppet kifacsar, csak a héj marad. Ha kézzel facsarod, akkor lehet, hogy egyel több narancsnak a leve kell. Csak hogy szuper narancsos legyen a krém :) Amikor a mascarponéhoz kevered a narancsot, a héjat meg a cukrot, akkor még nem olyan intenzív ízű, idő kell neki, hogy összeérjen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig rákattanok egy-egy alapanyagra. Most éppen a narancs volt a rajongásom tárgya. Ilyenkor mindenfélét készítek belőle. Volt narancs juice mandarinnal, gyömbérrel kombinálva, narancslekvár, kandírozott narancshéj, narancs naranccsal:) és persze ez a torta, meg még ki tudja mi.... A kép elég béna lett, utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy fotó még nem készült róla, :) Bocsesz! De az íze fantasztikus!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek