r
Nosalty Logó

Narancsos-mascarponekrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Narancsos-mascarponekrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 7856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    568.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 7856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg marcipán (vagy tejszínhab, vagy akár a maradék tortakrém)

Elkészítés

A piskótához

  1. A kész kakaós piskótát 3 részre vágjuk (az elkészítését azért nem részletezem, mert általában erre mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje).
  2. A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és elkeverjük 50 dkg mascarponéval, majd hozzáreszeljük az 1 db narancs héját.
  3. Az étcsokoládét szintén felolvasztjuk vízfürdő felett, és elkeverjük a maradék 50 dkg mascarponéval, és ízlés szerint adunk hozzá rumot vagy rumaromát.
  4. A tortalapok közé betöltjük a krémeket, az egyik lapra fehéret, a másikra barnát.
  5. A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon a torta bevonásához is (én fehéret raktam a torta tetejére, barnával pedig befedtem az oldalát).
  6. A torta a krémekkel történő áthúzás után is mutatós, de természetesen bevonhatjuk tejszínhabbal vagy marcipánnal is (a képen a narancssárga marcipánba szintén került reszelt narancshéj).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10949
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Ajánló

Vigyázat, nagyon csokis és nagyon tömény… :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A sógorom születésnapjára készült ez a torta, ő pedig nem túl “édesszájú”. Az instrukciókat az elvárt ízvilágról a húgomtól kaptam meg, és azt gondoltam, mi sem egyszerűbb… Étcsoki plusz narancs – mióta világ a világ, nyerő párost alkotnak. Ekkor derült ki, hogy tévedek, ugyanis a narancsos krém teljesen önálló kell, hogy legyen, nem vegyíthető az étcsokival.:-) Ekkor jutott eszembe a kis háztartási jolly joker krémem, a fehér csokis mascarpone, amit kedvünk és ízlésünk szerint úgy ízesíthetünk, ahogy épp nem szégyellünk.:-)

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?