r
Nosalty Logó

Narancsos mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A narancsos mázhoz:

Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A narancsos mázhoz:

Összesen 4889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A narancsos mázhoz:

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6022.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 4889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A narancsos mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 25x11x8 cm-es formát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel megszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a végén pedig a narancshéját és a narancslevet.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mákkal, és a tésztához keverjük.
  4. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából.
  6. A porcukrot elkeverjük a narancslével, és rákenjük a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4801
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancs és a mák, egy tökéletes párosítás. A tésztát megsüthetjük kerek tortaformában is, vagy muffin formában.

Hozzávalók

A tésztához:

A narancsos mázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek