Narancsos madártej recept

Narancsos madártej
Narancsos madártej
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy multiban olyan narancsot sikerült venni, ami már félig kiszáradt, megenni lehetetlen volt. Ezért kifacsartam a maradék levét. A madártejet már régóta akartam készíteni, mert régen csináltam. Aztán összepárosítottam őket.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej narancsosan, habgaluskás madártej narancsosan, narancslés madártej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük 2 ek cukorral.
  3. Egy nagy edényben felteszünk a tűzre 1 l tejet, és mikor forró, a tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalát egy-két percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  4. A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, narancshéjjal, és liszttel. A maradék tejjel, és a narancslével összekeverjük.
  5. A forró tejből öntünk a tojásos masszához, elkeverjük, és az egészet beleöntjük a tejbe. Sűrűre főzzük.
  6. A habgaluskákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 790
elküldve: 5
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

342