Narancsos-kávés trüffel recept

Narancsos-kávés trüffel
Narancsos-kávés trüffel
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "sima" trüffeleken kívül készítettem még ízesítetteket is. Azonban nemcsak ízében és formájukban különböznek ezek a trüffelek, hanem az elkészítésükben is.
(75 %-os Venchi étcsokoládét használtam ezúttal.)

hozzávalók / 6 adag

A trüffelhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin nap
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-narancsos trüffel, trüffel naranccsal és kávéval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A vajat a narancshéjjal habosra keverjük. A kávét a likőrrel összekeverjük.
  3. A langyos csokihoz keverjük a vajat, a tejszínt és a kávét. Felváltva, kis adagokban.
  4. Végül a mézet is a krémhez adjuk.
  5. A csokimasszát hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy megdermedjen annyira, hogy nyomózsákba lehessen tölteni.
  6. Fél óra elteltével nyomózsákból kis kupacokat gyártunk a csokikrémből egy sütőpapírral fedett tálcára.
  7. 2-3 órára a hűtőbe költöztetjük.
  8. A dermedési idő leteltével a kis kupacokból vizes kézzel golyókat formálunk és meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban vagy egészen apróra vágott mandulapehelyben.
  9. Fogyasztásig hűtőben tartjuk a trüffeleket.



  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 737
elküldve: 0
receptkönyben: 647
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (7)

Csepke72
Csepke72k, 2011-12-13 12:50

Kedves Petra! Nagyon tetszik a recept, tisztelettel érdeklődnék, hogy fenti alapanyag mennyiségből kb. hány darab trüffelre lehet számítani?Köszönettel: Csepke

petra
petrak, 2011-12-13 22:41

Kedves Csepke,
Hűű, ha én arra emlékeznék:-). Sajnos anno receptfeltöltéskor nem írtam bele. Viszont jövő héten én is tervezem elkészítését, ha még nem késő, akkor fogok tudni választ adni.
Üdv
Petra

Laliyah
Laliyahp, 2011-06-10 23:17

Vendégeket vártam, megcsináltam.

Tuti siker :D
Puszi a receptért!

Bendika
Bendikacs, 2011-01-20 18:54

Kedves Petra!

Köszönöm a receptet. Én karácsonyra csináltam, tettem bele egy kis rum aromát és narancs dzsemet. Isteni lett.

Bendika

modosa
modosacs, 2010-12-16 12:58

Vagy Grand Marnier-vel vagy Drambuie-vel ;) Komolyra fordítva, narancsszörppel helyettesítve a mézet esetleg? Csak egy kósza gondolat :)

petra
petracs, 2010-12-09 14:32

igen, pl. azzal, bár a narancslikőrtől lenne igazán különleges

Lanoira
Lanoirak, 2010-12-07 18:31

Megkérdezhetem, hogy a Cointreaut-t nem lehet esetleg felcserélni valamivel? Mondjuk narancslével?

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
408