r
Nosalty Logó

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, megszárítjuk, bőrüket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrrel lefelé tepsibe tesszük.
  2. 240 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a combokat, bőrrel lefelé, majd kivesszük a sütőből.
  3. Mindkét oldalukat megszórjuk kínai ötfűszerrel (ízlés szerint), édes chiliszószt öntünk rá, megszórjuk rózsaborssal, és a tetejére 1-1 vastagabb szelet édes narancsot teszünk.
  4. A tepsit lefedjük fóliával, és 160 fokon, hőlégkeverésen még egy órát sütjük, illetve ameddig jól át nem puhulnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10880
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

A tálalásnál még megsegítettem ezt a finom kis husit egy kis -középen narancs szeletet tartalmazó- rozmaringos polentával, amit ilyen formán megsütöttem kb. 15-20 perc alatt a kacsa mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?