r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa Kornél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Narancsos kacsa Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3109 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1006 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 622 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    287.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3431 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    5029 micro
  • β-karotin
    12390 micro
  • β-crypt
    1144 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 3109 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kacsát. Kívül és belül egyaránt alaposan sózzuk, és borsozzuk.
  2. Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk négybe, a magházat minden esetben távolítsuk el. Az egyik narancs héját hámozzuk meg, ügyelve, hogy a fehér rész ne maradjon rajta. Az almaszeleteket, valamint a narancshéjat töltsük a kacsa hasüregébe. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk kisebb darabokra. Tegyünk a kacsasütő edénybe 1 ek kacsazsírt és 1 dl vizet, halmozzuk bele a darabolt zöldségeket,majd fektessük rá akacsát, fedjük le éstegyük előmelegített sütőbe. Használhatunk cserépedényt is, abban az esetben a sütőt nem kell előmelegíteni, az edényt pedig vízben be kell áztatni a sütés előtt.
  3. Kb. 1-1,5 órát követően (a kacsa méretétől függően) vegyük le az edény tetejét, az edényben lévő zsiradékot öntsük le minimálisra, és süssük szép pirosra a kacsa bőrét. Ha ezt nem tesszük, a kacsa inkább főni fog, mint sülni.
  4. Készítsük el a narancsos mártást. A narancsok héját reszeljük le, majd a meghámozott gyümölcsöt kockázzuk fel. Ügyeljünk rá, hogy a narancs rostjai ne kerüljenek bele, azokat előtte távolítsuk el.
  5. Kritálycukrot karamellizáljunk egy evőkanálnyi vizet hozzáadva, amikor zsemleszínűre pirult, adjuk hozzá a bort, és a narancslét, valamint a reszelt narancshéj felét. Főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsük fel a szárnyas alaplével, és adjuk hozzá a kockázott narancsot. Ízesíthetjük kóstolás mellett kevés sóval és borssal. Szükség szerint még adhatunk hozzá a reszelt narancshéjból, ha nem érezzük elég intenzívnek az ízét.Ha a mártás sűrűséget elértük, vegyük le a tűzről.
  6. Amikor a kacsa is elkészült, tálaljuk a mártással együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32181
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Gombás rizst kínálhatunk mellé köretnek, receptet lásd. receptjeim között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kacsa Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

A gyerekeknek szerettem volna olyan ebédet kacsahúsból, amit biztosan megesznek majd. Nos a narancsos kacsa tökéletes választás lett, az édes és a sós íz harmóniája meghozta a sikert a 4 évestől egészen a 11 évesig, hogy a felnőttekről már ne is beszéljünk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek