Narancsos kacsa recept

Kalória?
Narancsos kacsa
Narancsos kacsa
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos kacsasült, sült kacsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 80 047
elküldve: 42
receptkönyben: 494
elkészítve: 42/52
Facebookon megjelent: -

szakács

GPéter

Mióta szakács: 2011.12.25.
4 recept

Hozzászólások (28)

Buttercup.
Buttercup / Buttercup. szo, 2015-02-28 12:35

Most készítettem el, még meg sem kóstoltuk, de remekül néz ki a husi! Nekem nagyon szétfőtttek a szöldségek és gyümölcsök alatta (aszalt szilvát is találtam itthon, alátettem), ezért összepépesítettem az egészet még pici vörösborral és alaplével és mellé tálalom!Megtartom a receptet, köszi!

gépéter
GPéter / gépéter szo, 2015-02-28 12:37

Örülök, hogy elkészítetted! Jó étvágyat hozzá! :) És jó ötlet a zöldség püré!

nemoadri
nemoadri szo, 2015-01-31 20:16

Elkészítettem, isteni finom lett, köszönöm a szuper receptet! :)

Betti_82
Betti_82 sze, 2014-12-24 19:47

Sziasztok,
Ma elkészítettem...mondhatom, KITŰNŐ ez a recept, nagyon köszönöm. Az utolsó fél órát én "elcsaltam", hamarabb kivettem, de így is FERGETEGES lett, Párom már most jelezte, hogy a jövő karácsonyi vacsora is ez legyen!!! :-) Csak ajánlani tudom mindenkinek!

erika105
erika105 v, 2014-10-26 16:43

Egyszerűen ISTENI ez a kacsasült!!!!!! A férjem imádja! Azt mondja, hogy ilyen ízletes kacsát még soha nem evett. Köszönjük a receptet!

Zizoka89
Zizoka89 sze, 2014-07-23 20:56

Köszönöm a receptet, valami isteni lett a végeredmény. :)

Kadika
Kadika szo, 2014-02-08 20:37

Elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin cs, 2014-01-02 11:58

Péter, sajnos későn láttam meg a receptet, de karácsonyon kívüli ünnepi alkalomra is elkészíthető recepted! Egy kérdés: a karikára vágott narancsokat rögtön a sütés elején rá kell tenni? Nem sok neki a 3 órás sütés? Vagy csak dekorációként van jelen?

Ildee7
Ildee7 cs, 2013-12-26 11:27

Kedves Péter! Ebben az évben is a Te recepted alapján készül a karácsonyi kacsasült :)

alcsika75
alcsika75 v, 2013-01-13 14:25

Kedves Péter! Vettem egy kacsát, mert szép volt...pedig nem is szoktam kacsát venni :-) Aztán kerestem egy jó receptet...a Tiéd nyert... :-) Ezért most, így jóllakottan megköszönöm a receptet, nagyon finom lett, teljes siker a családban!Ezutan biztos fogok újra kacsát venni :-)

Ildee7
Ildee7 sze, 2012-12-26 11:04

Kedves Péter! Nálam is átment a vizsgán a recept és kiváló jelzőt kapott :)))). Nagyon finom lett és a 3 óra kellett neki hogy megpuhuljon és jól átsüljön. Köszönöm!

gépéter
GPéter / gépéter sze, 2012-12-26 12:01

Kedves Ildee7! Neked is köszönöm a szép szavakat. Eléggé időigényes étel, de szerintem megéri elkészíteni. Mi sajnos nem eszünk sok kacsát, de így ünnepek idején mindig fogyasztunk valami különlegeset :)

tucsike
tucsike sze, 2012-12-26 09:42

Megcsináltam karácsonyi ételként. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, további szép ünnepeket.

gépéter
GPéter / gépéter sze, 2012-12-26 12:00

Kedves tucsike! Örülök, ha ízlett a kacsa! Remélem máskor is elkészítitek. Nektek is további szép ünnepeket!

mrsfejes
mrsfejes k, 2012-12-25 00:07

Elkészítettem! Ez volt a karácsonyi vacsora! Éssss.... Isteni finom lett! Minden változtatás nélkül készült, idő is annyi volt, amennyi kellett. Hagymás törtkrumplival kérte a férjem, igaz, hogy van a hús alatt is hagyma, de nem baj.... A kislányom is hümmögött neki, olyan jó lett. Köszönöm a receptet. Még sokáig fogjuk emlegetni. :) Jaaa, és az első kacsám volt. :)

gépéter
GPéter / gépéter sze, 2012-12-26 11:59

Kedves mrsfejes! Köszönöm a kedves szavakat és egészségetekre! :) További kellemes ünnepeket nektek! :)

lina912
lina912 v, 2012-01-08 13:34

Ma ebédre ezt készítettem el és nagyon finom lett,egyáltalán nem sok neki a 3 óra az enyém is majdnem addig sült.Nagyon finom lett és a hús szinte szétomlott a számba.Köszönöm a receptet.

gépéter
GPéter / gépéter v, 2012-01-08 13:42

Kedves lina912!
Váljék egészségetekre! :) És köszönöm hogy meggyőzőnek találtad a receptemet és elkészítetted!

gépéter
GPéter / gépéter cs, 2011-12-29 21:03

Kedves szeag!
Nem, hidd el hogy így lesz finom puha a hús :) Tudom, hogy a kacsamellet van aki úgymond rose-n szereti tehát mint a bélszínt félig átsütve, de mi a jól átsült hús hívei vagyunk! :)

szeag
Sz. Ági / szeag cs, 2011-12-29 20:45

Jól számolok? Ha óránként emelsz 10 fokot, akkor 3óra hosszat sütöd? Nem sok az egy kicsit?

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
Úgy tűnik, kicsit várnunk kell még az energiával feltöltő tavaszra, addig is hozzuk lendületbe testünket, idegrendszerünket ezekkel az igazi magnéziumbomba ételekkel.
816