Narancsos kacsa recept

1 adag
816
kcal
Narancsos kacsa
Narancsos kacsa
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

narancsos kacsasült, sült kacsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 253
elküldve: 35
receptkönyben: 374
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

GPéter

Mióta szakács: 2011.12.25.
4 recept

Hozzászólások (23)

Zizoka89
Zizoka89sze, 2014-07-23 21:56

Köszönöm a receptet, valami isteni lett a végeredmény. :)

gépéter
gépétersze, 2014-07-23 21:57

Örülök, hogy ízlett! Készítsd el máskor is! :) További szép estét!

Kadika
Kadikaszo, 2014-02-08 21:37

Elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsincs, 2014-01-02 12:58

Péter, sajnos későn láttam meg a receptet, de karácsonyon kívüli ünnepi alkalomra is elkészíthető recepted! Egy kérdés: a karikára vágott narancsokat rögtön a sütés elején rá kell tenni? Nem sok neki a 3 órás sütés? Vagy csak dekorációként van jelen?

gépéter
gépétercs, 2014-01-02 13:41

A narancs karikák a kacsával sültek és még dekorációnak is használtam :)

Ildee7
Ildee7cs, 2013-12-26 12:27

Kedves Péter! Ebben az évben is a Te recepted alapján készül a karácsonyi kacsasült :)

alcsika75
alcsika75v, 2013-01-13 15:25

Kedves Péter! Vettem egy kacsát, mert szép volt...pedig nem is szoktam kacsát venni :-) Aztán kerestem egy jó receptet...a Tiéd nyert... :-) Ezért most, így jóllakottan megköszönöm a receptet, nagyon finom lett, teljes siker a családban!Ezutan biztos fogok újra kacsát venni :-)

gépéter
gépéterv, 2013-01-13 16:34

Köszönöm a kedvességedet és egészségetekre! :) További szép napot kívánok!

Ildee7
Ildee7sze, 2012-12-26 12:04

Kedves Péter! Nálam is átment a vizsgán a recept és kiváló jelzőt kapott :)))). Nagyon finom lett és a 3 óra kellett neki hogy megpuhuljon és jól átsüljön. Köszönöm!

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 13:01

Kedves Ildee7! Neked is köszönöm a szép szavakat. Eléggé időigényes étel, de szerintem megéri elkészíteni. Mi sajnos nem eszünk sok kacsát, de így ünnepek idején mindig fogyasztunk valami különlegeset :)

tucsike
tucsikesze, 2012-12-26 10:42

Megcsináltam karácsonyi ételként. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, további szép ünnepeket.

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 13:00

Kedves tucsike! Örülök, ha ízlett a kacsa! Remélem máskor is elkészítitek. Nektek is további szép ünnepeket!

mrsfejes
mrsfejesk, 2012-12-25 01:07

Elkészítettem! Ez volt a karácsonyi vacsora! Éssss.... Isteni finom lett! Minden változtatás nélkül készült, idő is annyi volt, amennyi kellett. Hagymás törtkrumplival kérte a férjem, igaz, hogy van a hús alatt is hagyma, de nem baj.... A kislányom is hümmögött neki, olyan jó lett. Köszönöm a receptet. Még sokáig fogjuk emlegetni. :) Jaaa, és az első kacsám volt. :)

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 12:59

Kedves mrsfejes! Köszönöm a kedves szavakat és egészségetekre! :) További kellemes ünnepeket nektek! :)

lina912
lina912v, 2012-01-08 14:34

Ma ebédre ezt készítettem el és nagyon finom lett,egyáltalán nem sok neki a 3 óra az enyém is majdnem addig sült.Nagyon finom lett és a hús szinte szétomlott a számba.Köszönöm a receptet.

gépéter
gépéterv, 2012-01-08 14:42

Kedves lina912!
Váljék egészségetekre! :) És köszönöm hogy meggyőzőnek találtad a receptemet és elkészítetted!

gépéter
gépétercs, 2011-12-29 22:03

Kedves szeag!
Nem, hidd el hogy így lesz finom puha a hús :) Tudom, hogy a kacsamellet van aki úgymond rose-n szereti tehát mint a bélszínt félig átsütve, de mi a jól átsült hús hívei vagyunk! :)

szeag
szeagcs, 2011-12-29 21:45

Jól számolok? Ha óránként emelsz 10 fokot, akkor 3óra hosszat sütöd? Nem sok az egy kicsit?

816