Narancsos kacsa recept

1 adag
816
kcal
Narancsos kacsa
Narancsos kacsa
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

narancsos kacsasült, sült kacsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 64 104
elküldve: 35
receptkönyben: 383
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: -

szakács

GPéter

Mióta szakács: 2011.12.25.
4 recept

Hozzászólások (23)

Zizoka89
Zizoka89sze, 2014-07-23 21:56

Köszönöm a receptet, valami isteni lett a végeredmény. :)

gépéter
gépétersze, 2014-07-23 21:57

Örülök, hogy ízlett! Készítsd el máskor is! :) További szép estét!

Kadika
Kadikaszo, 2014-02-08 21:37

Elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsincs, 2014-01-02 12:58

Péter, sajnos későn láttam meg a receptet, de karácsonyon kívüli ünnepi alkalomra is elkészíthető recepted! Egy kérdés: a karikára vágott narancsokat rögtön a sütés elején rá kell tenni? Nem sok neki a 3 órás sütés? Vagy csak dekorációként van jelen?

gépéter
gépétercs, 2014-01-02 13:41

A narancs karikák a kacsával sültek és még dekorációnak is használtam :)

Ildee7
Ildee7cs, 2013-12-26 12:27

Kedves Péter! Ebben az évben is a Te recepted alapján készül a karácsonyi kacsasült :)

alcsika75
alcsika75v, 2013-01-13 15:25

Kedves Péter! Vettem egy kacsát, mert szép volt...pedig nem is szoktam kacsát venni :-) Aztán kerestem egy jó receptet...a Tiéd nyert... :-) Ezért most, így jóllakottan megköszönöm a receptet, nagyon finom lett, teljes siker a családban!Ezutan biztos fogok újra kacsát venni :-)

gépéter
gépéterv, 2013-01-13 16:34

Köszönöm a kedvességedet és egészségetekre! :) További szép napot kívánok!

Ildee7
Ildee7sze, 2012-12-26 12:04

Kedves Péter! Nálam is átment a vizsgán a recept és kiváló jelzőt kapott :)))). Nagyon finom lett és a 3 óra kellett neki hogy megpuhuljon és jól átsüljön. Köszönöm!

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 13:01

Kedves Ildee7! Neked is köszönöm a szép szavakat. Eléggé időigényes étel, de szerintem megéri elkészíteni. Mi sajnos nem eszünk sok kacsát, de így ünnepek idején mindig fogyasztunk valami különlegeset :)

tucsike
tucsikesze, 2012-12-26 10:42

Megcsináltam karácsonyi ételként. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, további szép ünnepeket.

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 13:00

Kedves tucsike! Örülök, ha ízlett a kacsa! Remélem máskor is elkészítitek. Nektek is további szép ünnepeket!

mrsfejes
mrsfejesk, 2012-12-25 01:07

Elkészítettem! Ez volt a karácsonyi vacsora! Éssss.... Isteni finom lett! Minden változtatás nélkül készült, idő is annyi volt, amennyi kellett. Hagymás törtkrumplival kérte a férjem, igaz, hogy van a hús alatt is hagyma, de nem baj.... A kislányom is hümmögött neki, olyan jó lett. Köszönöm a receptet. Még sokáig fogjuk emlegetni. :) Jaaa, és az első kacsám volt. :)

gépéter
gépétersze, 2012-12-26 12:59

Kedves mrsfejes! Köszönöm a kedves szavakat és egészségetekre! :) További kellemes ünnepeket nektek! :)

lina912
lina912v, 2012-01-08 14:34

Ma ebédre ezt készítettem el és nagyon finom lett,egyáltalán nem sok neki a 3 óra az enyém is majdnem addig sült.Nagyon finom lett és a hús szinte szétomlott a számba.Köszönöm a receptet.

gépéter
gépéterv, 2012-01-08 14:42

Kedves lina912!
Váljék egészségetekre! :) És köszönöm hogy meggyőzőnek találtad a receptemet és elkészítetted!

gépéter
gépétercs, 2011-12-29 22:03

Kedves szeag!
Nem, hidd el hogy így lesz finom puha a hús :) Tudom, hogy a kacsamellet van aki úgymond rose-n szereti tehát mint a bélszínt félig átsütve, de mi a jól átsült hús hívei vagyunk! :)

szeag
szeagcs, 2011-12-29 21:45

Jól számolok? Ha óránként emelsz 10 fokot, akkor 3óra hosszat sütöd? Nem sok az egy kicsit?

Legfrissebb cikkek

Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
816