Narancsos-gyömbéres kacsamell recept

1 adag
821
kcal
Narancsos-gyömbéres kacsamell
Narancsos-gyömbéres kacsamell
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A narancsos kacsa jól bevált favorit, többféle receptet is próbáltam. Most éppen a Stahl Judit-féle készült, hogy fogyjon kicsit a terhességem alatt ipari mennyiségben legyártott narancslekvár. A receptet kicsit átdolgoztam, tehát jöjjön az én verzióm.
Nagyon finom és nagyon gyors!

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

  • 2 db kacsamell (egyenként 180 grammos)
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint

A mártáshoz

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsamell naranccsal és gyömbérrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
  3. A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
  4. A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nékül pirítjuk.
  5. A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 772
elküldve: 9
receptkönyben: 397
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

Hozzászólások (9)

benbre
benbrek, 2013-12-24 19:05

Elkészítettem, valóban nagyon finom maga a hús. Viszont nekem a máz annyira égett a megadott hőfokon, hogy fekete lett a tál alján (gondolom ami lefolyt a mázból, egyébként békebeli öntöttvas edényt használtam fedővel). Így az utolsó fázist (a narancslével való felfőzést) meg sem csináltam, a fekete megégett cuccot nem akartuk megenni. Kicsit a kacsa alja is égett lett, pirítani sem tudtam az említett égési sérülések miatt. Mit rontottam el? Egyébként maga a hús és a tetején a máz - habár nem volt ropogós - isteni. Köszi!

Mucika58
Mucika58sze, 2012-12-26 14:42

Boldog Karácsonyt :)

Menü csoda kacsa mell :) nagyon finom imádjuk ,rendszeressé vált :)
köszike

Pindurka81
Pindurka81cs, 2011-12-29 22:22

Karácsonykor elkészítettem, nagyon finom puha, szaftos husi lett. Én a szószt nem kedveltem annyira, de egyszerűen csak azért, mert rájöttem, hogy a kacsa narancs nélkül is mennyei! :) Köszönöm a receptet, a jövőben is alkalmazni fogom. :)

Mucika58
Mucika58p, 2012-03-16 16:58

Szép napot !:)

El készítettem ,ezt a csodát :) Hát, nagyon finom volt !!!!!!!!!!
Azt hiszem rendszeres lesz nálunk ez a csoda kacsa kaszi :)))))))

vritus
vritush, 2011-12-12 01:35

Nagyon-nagyon finom ízt kölcsönöz ez a pác a húsnak. A kacsacombok sütésénél is ezzel az ízesítéssel próbálkozom majd.
Köszönöm a receptet!

Thandi
Thandik, 2011-04-26 18:02

Szia! Nagyon bejött nekünk ez a recept, már 3x elkészítettem és mindenkinél sikert arattam.
Köszi!

greenpearl
greenpearlsze, 2010-06-09 13:49

Én yorkshire pudingal szoktam tálalni a szószos húsokat.
Nagyon finom volt, köszi a receptet!

Wittmann Ferencné
Wittmann Ferencnék, 2009-12-22 23:09

A kacsához fűszeres sült krumplit, hercegnőburgonyát, kroketett vagy hagymás tört krumplit esetleg krumplipürét szoktam adni. RIZST SOSE, mi kacsa mellé nem kedveljük.

Georgina21
Georgina21p, 2009-12-04 00:44

Megkérdezhetem, hogy milyen köret illik hozzá a rizsen kívül?
Karácsonyra szeretném elkészíteni :-)

821