r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis paleo torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Narancsos-csokis paleo torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 185 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 313 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 3766 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 155 fokra.
  2. A mandulalisztet elegyítsük a kakaóval és a sütőporral.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felvernia csipet sóval. Fokozatosan adagoljunk hozzá 4 ek xilitet és verjük keményre.
  4. A tojások sárgáját is habosítsuk fel a1 ek xilittel, majd fakanállal forgassuk a fehérjébe.
  5. 2-3 részletben keverjük a habhoz a kakaós mandulát. Öntsük át egy sütőpapírral kibélelt 20-23 cm-es formába és 45 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben. Célszerű egy nappal előbb töltés előtt elkészíteni, ugyanis csak teljes kihűlés után vágható két részbe.
  6. A kókusztejet kezdjük el melegíteni, tördeljük bele a csokit (tehetünk bele édesítőt, vagy vaníliátízlés szerint, én nem tettem), kevergessükés hagyjuk,hogy egynemű masszává olvadjanak. Legalább 12 órára tegyük hűtőbe.
  7. Másnap a csokikrémet tegyük egy keverőtálba és kezdjük habverővel felverni, adjuk hozzá 5 perc után a zselatinfixetés verjük addig, míg a keverő mintája meg nem marad a habban. Reszeljük bele 1 narancs héját.
  8. A mandulatejszínt verjük szintén habbá a habfix-szel, majd így keverjük hozzá a csokihabhoz.
  9. A tortalapot vágjuk két részbe, az első karikát helyezzük vissza a gyűrűbe, halmozzuk rá a csokikrém 90 %-át, majd fedjük be a második lappal.
  10. Az egyik narancs felét karikázzuk fel, majd vagdossuk le a fehér részeit körbe, így fektessük rá a 2. piskótalapra.
  11. A többi narancs levét facsarjuk ki, mérjük le és egészítsük ki 4,5 dl-re. (Almalével áttetszőbb lesz, narancslével intenzívebb ízű.) A gyümölcslében keverjük el az étkezési zselatint és 1 ek xilitet, majd kezdjük el forráspontig hevíteni. Egy perc forralás után húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni 2-3 percig. Óvatosan kanalazzuk/ öntsükrá a narancsokra. Legalább 6 órán át hagyjuk állni a tortát.
  12. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, kevergetve/ rázogatvapirítsuk halvány barnára, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  13. Éles késsel vágjuk körbe a tortát a gyűrű mentén és emeljük le róla. Kenjük rá a megmaradt csokikrémet és díszítsük az oldalát szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Tepsi mérete: 21x21
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16795
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paleo diéta sokféle süteményt megenged, de egy jó kis csokis-habos, narancsos torta kihívásnak számított. Azt hiszem, nem vallottam kudarcot.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek