r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis keksz lara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lara11
Narancsos-csokis keksz lara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 400 Kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és étkezési keményítővel. (Ha nincs otthon étkezési keményítő, akkor ez kihagyható, ebben az esetben egy kicsivel több lisztet tegyünk bele.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a kissé megolvasztott margarint, a tojásokat sorban és a narancshéjat. A tésztát összegyúrjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott étcsokoládé darabokat.
  4. Miután szépen összegyúrtuk a masszát, két adagra szedjük a tésztát, és hengert formázunk belőle. Folpackba tekerjük.
  5. Pár órára a hűtőbe tesszük hűlni. Rövidebb időre a fagyasztóba is rakható, bár ha sietős a dolgunk, akkor ez a lépést ki is hagyhatjuk.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra alsó-felső sütésen. Miután a tészta kellőképpen kihűlt (így könnyebb vágni), egy centi vastag szeletekre vágjuk a rudakat, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, pár centi távolságra egymástól.
  7. Berakjuk a sütőbe, és 10 perc alatt megsül. Akkor jó, hogy ha már nem ragad rá a beleszúrt fogpiszkálóra. Ekkor az alja már szép pirult, a teteje épphogy. A keksz ekkor még puha és hajlik, de amint kihűl, igazán kekszes lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6930
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Narancsos-csokis keksz lara konyhájából
lara11 3 recept

Még általános iskolában, technika órán készítettük el ezt a mennyei kekszet. Azóta a kedvencem, és már megszámolni sem tudom, hányszor készítettem el. Lehet kombinálni a fehér és teljes kiőrlésű liszt arányát, hogy barna vagy fehér cukrot teszünk bele, stb. Nem egy édes süti a recept szerint, viszont mindenki szereti, aki csak megkóstolja, és ez tényleg nem túlzás. Kívül ropogós, belül omlós. Tökéletes!

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek