r
Nosalty Logó

Narancsos csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Narancsos csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját habosra keverjük.
  2. A lisztet, fahéjat, sütőport elvegyítjük, és a habos masszához keverjük a narancshéjjal együtt.
  3. Némi gyúrás után puha tésztát kapunk, melyet legalább 2 órán át pihentessünk hűvös helyen, folpackba csomagolva.
  4. Miután a tészta is és mi is kipihentük magunkat, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, szaggassunk belőle korongokat, virágokat vagy bármilyen formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsin süssünk 180 fokon kb. 10 percig - vagy amíg kezd szép színe lenni.

A habcsókhoz

  1. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval gőz fölött verjük kemény habbá, fokozatosan hozzáadagolva a narancslevet és az átszitált fahéjas-vaníliás porcukrot.
  2. Amint habcsók állagú masszánk van, vegyük le a gőzről, óvatosan forgassuk bele a kandírozott narancshéjat, helyezzünk belőle kb akkora kupacokat, mint a már kész korongok sütőpapírral bélelt tepsire, és egészen alacsony hőfokon, résnyire nyitott sütőajtónál szárítsuk őket meg.
  3. Ha kihűltek, ragasszuk őket a tallérokra némi narancslekvárral.
  4. Mivel a 2 tojásfehérjéből sokkal kevesebb habcsók lesz, mint amennyi tallér a tésztából, a maradék korongokat vagy bármilyen formájú kekszeket narancslekvárral ragasszuk össze, igény szerint vonjuk be csokimázzal. Jó kis teasütemény lesz belőlük némi pihenő és puhulás után.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1178
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkahelyi készenlétből kifolyólag szobafogságra ítéltettem, muszáj volt lekötnöm az energiáimat, így született ez a fantasztikus illatú, extra narancsos desszert. Nem mondom, hogy gyors és egyszerű, de egyszer-egyszer érdemes eltölteni vele azt a röpke fél napot... Különösen, ha az embert olyan remekül kikapcsolja a konyhai alkotás, mint engem.

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek