r
Nosalty Logó

Narancsos csirkecomb narancsos káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos csirkecomb narancsos káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 506 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2026 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 506 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9318.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    7110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2040.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    915 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 2026 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk, borssal fűszerezzük. A savanyú káposztát átöblítjük, ha túl sós vagy savanyú, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Egy tálra szedjük őket.
  3. A maradék olajra rádobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a köménymaggal pár percig sütjük.
  4. A káposztát rátesszük, átforgatjuk a köménymagos hagymával, ráreszeljük a két narancs héját, ügyelve arra, hogy a fehér részből ne kerüljön az ételbe.
  5. A narancslével felengedjük, rottyantunk egyet rajta és egy hőálló tál aljába átöntjük, szépen elrendezzük.
  6. Erre tesszük a csirkecombokat a bőrös oldalukkal lefelé, és fél-fél evőkanál narancslekvárral bekenjük őket.
  7. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt.
  8. Ha letelt az idő, a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, a bőrös oldalukat is bekenjük a maradék lekvárral és visszatoljuk a sütőbe még 20-25 percre (fólia nélkül), amíg szépen megpirulnak.
  9. Ha megsült, a káposztát összekeverjük a feldarabolt narancsgerezdekkel, ez lesz a csirke körete.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6319
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre az ételre a Prímakonyhában bukkantam. Nagyon különleges, és igazán ízletes. A káposzta nagyszerű köret a sült csirke mellé. Én a csirkecombokról levettem a bőrt, így készítettem el az ételt. Isteni finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek