r
Nosalty Logó

Narancsos álomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Narancsos álomtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1798 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.6 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    627 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3015 micro
Összesen 6671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a krém egy részét: 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a narancs héjával, levével, a liszttel, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük, félretesszük hűlni.
  2. A tésztához felverjük a 6 tojásfehérjét.
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végezetül finoman belevegyítjük a habot.
  4. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  5. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a zselatint feloldjuk fél deci vízben, majd a főzött tojásos krémmel összekeverjük.
  6. A 2 narancsot megtisztítjuk, a hártyákat is eltávolítjuk, majd felaprítjuk, és a krémbe tesszük.
  7. A kihűlt tésztát háromba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy keveset hagyunk, majd a piskóták ragasztáshoz is.
  8. Jól lehűtjük a betöltött tésztát, majd formázzuk (itt oválisra).
  9. A tetejét lecsokizzuk, oldalára pedig felragasztjuk a babapiskótát.
  10. Végezetül ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22738
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos álomtorta
TraRita 118 recept

Sógornőmnek készült ez a torta 4 évvel ezelőtt. Már nagyon szerettem volna narancsosat készíteni és ovális formájút, mert az még nem szerepelt a repertoárom között :). A torta oldalát nem akartam tejszínezni, ezért a babapiskótás megoldás juttot az eszembe. A torta színéből kiindulva pedig a barna - narancs színű szalag kombinálása adta meg a végső díszítést. Az ünnepeltnek teszett a külalakra és ízvilágra is. Szerintem is szép lett. A levágott darabokat a család nagy szeretettel eltakarítja :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek