Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos almaleves

Narancsos almaleves
Narancsos almaleves
12 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, friss almákat kaptam, és ez a hangulatom kerekedett, hogy egy könnyebb levest készítsek belőlük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, a gyümölcsöt vékonyabb cikkekre vágjuk. A vízzel és a narancslével feltesszük forralni.
  2. Ha felforrt, hozzákeverjük az édesítőt, fűszereket, a citromot, és 1-2 percig forraljuk.
  3. Botmixerrel kb. a fele almát összetörjük, hogy sűrűbb legyen a leves, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Hagyjuk valamennyit hűlni, aztán hozzákeverjük a főzés nélküli fél tasak pudingport és a narancslikőrt, és addig keverjük habverővel, míg besűrűsödik és nem lesz benne csomó.
  5. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 134
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almaleves, pudingos almaleves, narancslikőrös almaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mici_macko
Mici_macko Thu, 2013-12-26 11:54

Szenteste készítettük el a levest. Nagyon finom lett, az egész családnak nagyon ízlett. Máskor is elkészítjük. Boldog Karácsonyt kívánok!

zsófikacsa
zsófikacsa Sat, 2013-10-12 17:14

Ez finom:-) Éppen valami jó receptet kerestem, mert rengeteg almánk van, és nem tudtam, mit kezdjek vele. Gondolkoztam rajta, hogy milyen lehet az a cointreau, mert nem rémlett, hogy valaha kóstoltam volna. Ezért lementem a kamrába átnézni férjem szeszes ital raktárát, hogy vajon mivel leehtne helyettesíteni. Mert abban van minden kincs, csak mióta szolid kisgyerekes család lettünk, azóta nem nagyon használjuk :-) És hát ahogy kutatok mindenféle whiskys, cognacos és egyéb üvegek között, hát mit látnak szemeim? Egy üveg cointreau-t! Igaz, még bontatlan volt. De hát mondom, egyszer ezt is ki kell bontani, úgyhogy én bizony kibontottam és raktam belöle a levesbe :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-10-12 20:02

Kedves Zsófi!
Tetszett így a cointreau-vel? Néha pár csepp alkohol eléggé meg tud változtatni egy egy fogást. Köszönöm, hogy ezt választottad.
Üdv: Évi néni

98
alma 40 dkg
narancslé 2 dl
víz 8 dl
édesítőszer 50 g
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 0.25 citromból nyert
citromhéj 0.25 citromból nyert
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
cointreau 1 ek