r
Nosalty Logó

Narancshéjas narancslekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Narancshéjas narancslekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cukor
    867 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    847 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 3439 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat félbevágva kipréseljük, a magokat kiszűrjük a léből. A préselt narancshéjat durván összevágjuk, a narancsok levével együtt lábosba tesszük. Ha szükséges, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje.
  2. Felforraljuk, fedő alatt csendesen főzzük félórát. Hozzáadjuk a cukrot, és fedő nélkül lassan még 20 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk, és botmixerrel homogénre aprítjuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, még rottyantunk egyet rajta, a még forró lekvárt fertőtlenített kis üvegekbe merjük, vízben kifőzött csavaros tetővel zárjuk. Fejre állítva bélelt dobozban dunsztoljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 10702
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 14.

Ajánló

Ha valaki szereti az intenzív, kicsit kesernyés narancsízt, nyugodtan fogyassza reggelire vajas kenyérrel. De igazi erényeit süteményekben csillogtatja meg: vékony rétegben a nyers tésztára kenve megalapozza a mákos töltelék ízét a kalácsban, és remekül kiegészíti az étcsokoládés krémeket. Ha nincs bio narancsunk, akkor fém dörzsivel csiszoljuk át a bolti narancsot, és mossuk le mosószeres forró vízzel, aztán folytassuk a recept szerint. 

Receptkategóriák

Narancshéjas narancslekvár
Mikibácsi 42 recept

3 éve kaptunk egy narancsfát, mert kinőtte a helyét az előző gazdájánál, és mivel szúrós, mindig összekarcolta a tulaj unokáját. Átültettük, metszettük, pofás kis fa lett. De még az első kubai narancsok magjából nevelték a fát, a termése ízetlen. Mi legyen a bio naranccsal? Elkészítettem ízesítő lekvárnak, magában nem szeretem, de a gyümölcskenyérnek, vaníliás krémeknek és a süteményeknek isteni narancsos ízt ad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!