r
Nosalty Logó

Narancs szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancs szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Összesen 3239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3391.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 3239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 266 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Elkészítés

A rózsaszín tésztához

  1. A rózsaszín tészta készítése:
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot, a tojások sárgáját, majd végül a pudingporral elkevert sütőport.
  3. Közepesen meleg (kb 180 fokos) sütőben, vajazott-lisztezett őzgerinc formában kisütjük.
  4. A sárga piskóta készítése:
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, a tojást, a lisztet és a sütőport.
  6. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, közepes lángon kisütjük.
  7. A krém készítése:
  8. A pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk.
  9. Ha kihűlt, a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük, és a pudingos péphez vegyítjük.
  10. Összeállítás:
  11. A rózsaszín piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. Tetejét is bekenjük a krémmel.
  12. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancs-szelet alakú a sütink.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 83435
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet anyósomtól kaptam. Nagyon szép, mutatós, és persze finom vendégváró sütemény.

Hozzávalók

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?