r
Nosalty Logó

Napraforgómagos rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Napraforgómagos rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6084 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 762 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13476.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1883 mg
  • Foszfor
    5124 mg
  • Nátrium
    5521 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    164 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 6084 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval és a magokkal egy nagy tálban. Ilyenkor tudjuk megállapítani, hogy kellőképpen sós lesz-e a kenyerünk.
  2. Egy kanál segítségével mélyedést alakítunk ki a liszt közepében, és ide tesszük bele a szárított élesztőt és a cukrot. 1 bögre langyos vízzel elkeverjük az élesztőt. A kanál segítségével lisztet húzunk a kovász tetejére, és a tálat letakarva kb. 1 órán át érleljük.
  3. Ezután kb. 1,5 bögre langyos vízzel ruganyos tésztát gyúrunk és jó alaposan kidagasztjuk. Figyelem! A rozsliszt miatt sokkal ragacsosabb, mintha búzalisztből készítenénk. Belisztezzük, letakarjuk és újabb 1 órán át kelni hagyjuk a kenyeret.
  4. A kelesztés után átgyúrjuk és ekkor beledagasztjuk az olívaolajat is.
  5. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük, a tetejét átlósan bevagdossukés kb. 30 percig kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 C-osra, és a sütőrács alá egy tepsiben vizet teszünk. Az így képződő gőz megakadályozza, hogy hirtelen kemény kéreg képződjön, így jobban átsül a tészta. 10 perc sütés után 180 C-ra mérsékeljük a sütő hőmérsékletét és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. A formából kiborítva rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28142
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 17.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Napraforgómagos rozskenyér
ze(n)derta 188 recept

Nincs is megnyugtatóbb, otthonosabb érzés, mint amikor a frissen sülő kenyér illata lengi be a lakást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.