Nápolyi minestrone recept

Nápolyi minestrone
Nápolyi minestrone
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves az egyik legkedvesebb ételem. Amikor először találkoztam vele életemben, nem mondhatom, hogy elsőre megtetszett. Olyan ez, mint régen volt nálunk a chokito reklámja, ami mint tudjuk, ronda volt, de finom. Ez a leves azért nem ronda, viszont nagyon-nagyon finom. Töménytelen mennyiségű zöldség, a színek kavalkádja. Mi lehetne ennél finomabb? Az állaga - valljuk be - kicsit sűrűbb, mint a nálunk megszokott levesek, de én ettől függetlenül kenyérrel eszem mindig. S mivel nekem nem hiányozhat a dél-olasz ételek zöméből a citrom, így ebbe is csempésztem egy keveset.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
konyha: olasz
mikor: vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, zöldségleves gazdagon, sűrű zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra összevágott hagymát, pancettát, petrezselymet, bazsalikomot, zellert, fokhagymát, rozmaringot az olajon futtassuk meg pár percig (kb. 5 percig).
  2. Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát és sütőtököt, következő 5 percig keverjük állandóan a többivel együtt a kis gázrózsa közepes lángján. Vigyázzunk, ne égjen le.
  3. Ezután adjuk hozzá a babot és a forró vizet, s főzzük kis lángon 1 óra hosszat.
  4. Ha eltelt az 1 óra, adjuk hozzá a tésztát, a borsót és a kockákra vágott cukkinit, s 11 percig főzzük – ennyi idő kell a tésztának, hogy jó legyen.
  5. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a majorannát, citromot, sót, borsot és 1 púpos ek reszelt parmezánt.
  6. Tálaláskor reszeljünk rá még parmezán sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 902
elküldve: 6
receptkönyvben: 162
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.07.
79 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524