Nápolyi minestrone recept

Nápolyi minestrone
Nápolyi minestrone
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves az egyik legkedvesebb ételem. Amikor először találkoztam vele életemben, nem mondhatom, hogy elsőre megtetszett. Olyan ez, mint régen volt nálunk a chokito reklámja, ami mint tudjuk, ronda volt, de finom. Ez a leves azért nem ronda, viszont nagyon-nagyon finom. Töménytelen mennyiségű zöldség, a színek kavalkádja. Mi lehetne ennél finomabb? Az állaga - valljuk be - kicsit sűrűbb, mint a nálunk megszokott levesek, de én ettől függetlenül kenyérrel eszem mindig. S mivel nekem nem hiányozhat a dél-olasz ételek zöméből a citrom, így ebbe is csempésztem egy keveset.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
konyha: olasz
mikor: vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves, zöldségleves gazdagon, sűrű zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra összevágott hagymát, pancettát, petrezselymet, bazsalikomot, zellert, fokhagymát, rozmaringot az olajon futtassuk meg pár percig (kb. 5 percig).
  2. Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát és sütőtököt, következő 5 percig keverjük állandóan a többivel együtt a kis gázrózsa közepes lángján. Vigyázzunk, ne égjen le.
  3. Ezután adjuk hozzá a babot és a forró vizet, s főzzük kis lángon 1 óra hosszat.
  4. Ha eltelt az 1 óra, adjuk hozzá a tésztát, a borsót és a kockákra vágott cukkinit, s 11 percig főzzük – ennyi idő kell a tésztának, hogy jó legyen.
  5. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a majorannát, citromot, sót, borsot és 1 púpos ek reszelt parmezánt.
  6. Tálaláskor reszeljünk rá még parmezán sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 313
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524