r
Nosalty Logó

Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 999 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19085 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 999 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12514.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    2835 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    5223 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20687 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76340 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 3997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2933 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsgombócokhoz

  1. Egy tálban összegyúrjuk a darált húst a fűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Megszórjuk bazsalikommal, és kisebb húsgombócokat formálunk belőle. (Ebből az adagból 8 szokott lenni, de lehet nagyobbakat is formázni belőle.)
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és egy párszor óvatosan megforgatva, megsütjük a húsgombócokat.
  4. Amikor már szépen megpirultak, kivesszük a serpenyőből, és egy papírtörlővel bélelt tálba rakjuk.
  5. A fennmaradt forró olajban elkészítjük a szószt.Megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, hozzácsavarjuk a fokhagymagranulátumot és a karikákra vágott sárgarépákat.
  6. Amikor a hagyma megpuhult – de nem barna –, hozzáadjuk a babérlevelet és a liszttel csomómentesre elkevert paradicsomlevet.
  7. Utána következik a paradicsomkonzerv, és végül de nem utolsó sorban ráöntjük a bort.
  8. Amikor elkezd forrni, beletesszük a húsgombócokat, alacsonyabb hőmérsékletűre vesszük, és a serpenyőt lefedve, időközönként megkeverve, lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
  9. Közben egy edényben lobogó sós vízben - a zacskón lévő utasítás szerint - főzzük meg a spagettit.
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25648
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Ha szeretjük a paradicsomos finomságokat, akkor ne szűkölködjünk a sárgarépával, akár "külön" is kínálható. Vagy köretként húsok mellé is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsom, a bazsalikom és a parmezán egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől - esetleg vacsorától - "a hasunkban is kisüt a nap".

Hozzávalók

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek