r
Nosalty Logó

Napóleon torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Napóleon torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel, és gőz felett sűrűre főzzük. Ezt a masszát hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük, majd keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a masszát, majd 1-2 kupaknyi rummal ízesítjük.
  3. A tejet a rummal összeöntjük, és ebbe forgatjuk majd meg a babapiskótáinkat.
  4. Egy tortaforma aljára szorosan elrendezzük a babapiskótáink egy részét.
  5. A piskótarétegre kenjük a krém kb. harmadát, majd néhány mandulás csókot morzsolunk a tetejére, hogy mindenhol fedje a krémet.
  6. Ezt a lépést még egyszer megismételjük, majd egy újabb babapiskóta réteget a maradék krém egy részével fedjük.
  7. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, majd másnap miután eltávolítottuk a tortakarikát, a torta oldalát bevonjuk a megmaradt krémmel.
  8. A díszítés során reszeljünk csokit a tortára (oldalára is), majd szeletenként tejszínrózsával, és arra ültetett meggybefőttel díszítsünk.
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26546
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napóleon torta
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet pár éve egy kedves kis kolléganőmtől kaptam, de csak most kerítettünk sort az elkészítésére. Az eredeti recept szerint nyers tojássárgájával készül a torta krémje, és mi ezen változtattunk. Elvileg ez egy sütés nélküli süti, de mivel elfelejtettünk a boltban mandulás csókot nézni, ezért ezt a 6 tojás megmaradt fehérjéjéből készítettem el. Szerintem úgy a legjobb, ha a mandulát nem teljesen porrá daráljuk, hanem nagyobb darabokat is hagyunk, mert így jobban kiérezni a mandulás ízt. Ha valakinek ideje engedi, házi babapiskótával is készítheti. Nemcsak reszelt, hanem olvasztott csokival is díszíthetjük tortánk tetejét. A torta íze szerintem hasonlít a bizonyos marcipános-meggyes bonbonokhoz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek