Nagyon-nagyon diós torta recept

Nagyon-nagyon diós torta
Nagyon-nagyon diós torta
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a Macikonyhánál találtam még hónapokkal ezelőtt és a férjem születésnapjára sütöttem meg, kifejezetten az ünnepelt kívánságára. Mit mondjak, sehova nem vittünk kóstolót belőle és másnap estére elfogyott ez a nem éppen mindennapi méretekkel büszkélkedő torta. Aki elkészíti, nem bánja meg, azt garantálom! 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenféle ünnepi esemény kiváló kiegészítője, ínyenceknek, dióimádóknak nagyon ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diókrémes torta, ünnepi diótorta, extra diós torta, torta nagyon diósan

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk és egy sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük. (Az első 20 percben nem tanácsos a sütőajtót kinyitni. Nekem kb. 30-35 percet vett igénybe a sütés, de ez sütőfüggő is, kinek mennyi idő alatt sül készre.) Kihűtjük, félretesszük. Hatalmas piskótánk születik, ne ijedjünk meg!
  2. A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük, közben sűrűn kevergetjük. Még jobb, ha hideg vízbe állítjuk és úgy kevergetjük.
  3. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajjal habosra kevert porcukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az illatosra pirított diót és a rumot. Természetesen, ha gyerekek is esznek belőle, ezt rumaromával helyettesíthetjük.
  4. A kihűlt, pihentetett piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Az oldalára és a tetejére is hagyjunk a krémből.
  5. Végül fél gerezd diószemekkel vagy csokiforgáccsal díszítjük. Tanácsos mindenképpen egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek szépen összeérjenek. Másnap lehet fogyasztani ezt a csodás tortát. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm-es cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 450
elküldve: 6
receptkönyben: 332
elkészítve: 10/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

Hozzászólások (11)

MOZSUZSI
MOZSUZSIcs, 2013-02-28 22:18

Kedves Zsuska! Diós tortát szerettem volna sütni a férjem szülinapjára, igy találtam rá a receptedre. Elkészült a torta, és nagyon szép lett. A krém nagyon izletes. Ma van az "egy nappal korábban készitjük" nap, tehát csak holnap kóstoljuk, de minden jel szerint nagyon sikeres lesz. Köszönöm szépen, hogy beküldted. Üdvözlettel Zsuzsi

buzsuka
buzsukacs, 2013-02-28 22:42

Kedves Zsuzsi!Nagyon örülök, hogy nálatok is "bejött" a torta.Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és Boldog születésnapot a párodnak!Üdv!Zsu

Elri
Elrip, 2012-07-20 15:17

Piszok finom ennek a tortának a krémje. Mmmmm...

szilvi1004
szilvi1004cs, 2012-03-15 16:59

Kedves Zsuska!
Elkészítettem a tortát nagyon finom lett.Köszi a receptet.

buzsuka
buzsukacs, 2012-03-15 21:05

Nagyon szívesen!Örülök, hogy nálatok is bejött!Üdv!Zsu

Hajnalzsu
Hajnalzsuh, 2012-02-13 23:48

Nagyon finom, nem bírtunk 1 napot várni:) A piskótám sajna nem lett olyan magas, hogy 3 felé tudjam vágni, így egy picit sok lett a krém. Igaz még sosem sütöttem piskótát "a szokásos módon" nekem semmit sem jelentett :( Köszönöm a receptet!

t.kat.71
t.kat.71szo, 2011-12-17 17:22

Kedves Zsuska!
Elkészítettem a tortát.Sikere volt!Köszi a receptet! kati

ancsusza
ancsuszak, 2011-11-01 08:31

Kedves Zsuska!

Kipróbáltam a receptet. Abszolút siker volt. Köszönet a finom receptért.
Ancsusza

buzsuka
buzsukap, 2011-12-16 20:56

Kedves ancsusza!Nagyon szívesen!Örülök, hogy nektek is ízlett a torta.Kellemes ünnepeket!Zsu

saxo
saxosze, 2011-07-06 16:42

 Hú de megkívántam most egy kis diótortát. :-) Hasonlóan szoktam én is csinálni. Imádom. :-)

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
672