Nagyon-nagyon diós torta recept

1 adag
672
kcal
Nagyon-nagyon diós torta
Nagyon-nagyon diós torta
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a Macikonyhánál találtam még hónapokkal ezelőtt és a férjem születésnapjára sütöttem meg, kifejezetten az ünnepelt kívánságára. Mit mondjak, sehova nem vittünk kóstolót belőle és másnap estére elfogyott ez a nem éppen mindennapi méretekkel büszkélkedő torta. Aki elkészíti, nem bánja meg, azt garantálom! 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenféle ünnepi esemény kiváló kiegészítője, ínyenceknek, dióimádóknak nagyon ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diókrémes torta, ünnepi diótorta, extra diós torta, torta nagyon diósan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk és egy sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük. (Az első 20 percben nem tanácsos a sütőajtót kinyitni. Nekem kb. 30-35 percet vett igénybe a sütés, de ez sütőfüggő is, kinek mennyi idő alatt sül készre.) Kihűtjük, félretesszük. Hatalmas piskótánk születik, ne ijedjünk meg!
  2. A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük, közben sűrűn kevergetjük. Még jobb, ha hideg vízbe állítjuk és úgy kevergetjük.
  3. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajjal habosra kevert porcukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az illatosra pirított diót és a rumot. Természetesen, ha gyerekek is esznek belőle, ezt rumaromával helyettesíthetjük.
  4. A kihűlt, pihentetett piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Az oldalára és a tetejére is hagyjunk a krémből.
  5. Végül fél gerezd diószemekkel vagy csokiforgáccsal díszítjük. Tanácsos mindenképpen egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek szépen összeérjenek. Másnap lehet fogyasztani ezt a csodás tortát. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm-es cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 577
elküldve: 10
receptkönyben: 570
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

Hozzászólások (14)

Noresz
Noreszsze, 2014-08-27 07:04

Sziasztok! A múlt héten készítettem el a recept szerint, és olyan kapós lett hogy én alig tudtam megkóstolni! Nem bonyolult, és nem kellenek hozzá extra alapanyagok, nagyon jó recept az ízéről nem is beszélve, egyszerűen fantasztikus.... :)

Cheryben
Cherybencs, 2014-07-03 21:38

Eloszor ket evvel ezelott keszitettem el ezt a tortat a fiaim elso szulinapjara. Nagyon nagy sikere volt, azota meg mar szamtalanszor megcsinaltam kulombozo alkalmakra. A csalad legnagyobb kedvence. Koszonom a receptet! Imadjuk :-)

hajnalkag
hajnalkagh, 2014-06-30 10:28

Nagyon finom lehet igy is de az én receptem szerint a tejbe belefözöm a diót.

MOZSUZSI
MOZSUZSIcs, 2013-02-28 21:18

Kedves Zsuska! Diós tortát szerettem volna sütni a férjem szülinapjára, igy találtam rá a receptedre. Elkészült a torta, és nagyon szép lett. A krém nagyon izletes. Ma van az "egy nappal korábban készitjük" nap, tehát csak holnap kóstoljuk, de minden jel szerint nagyon sikeres lesz. Köszönöm szépen, hogy beküldted. Üdvözlettel Zsuzsi

buzsuka
buzsukacs, 2013-02-28 21:42

Kedves Zsuzsi!Nagyon örülök, hogy nálatok is "bejött" a torta.Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és Boldog születésnapot a párodnak!Üdv!Zsu

Elri
Elrip, 2012-07-20 14:17

Piszok finom ennek a tortának a krémje. Mmmmm...

szilvi1004
szilvi1004cs, 2012-03-15 15:59

Kedves Zsuska!
Elkészítettem a tortát nagyon finom lett.Köszi a receptet.

buzsuka
buzsukacs, 2012-03-15 20:05

Nagyon szívesen!Örülök, hogy nálatok is bejött!Üdv!Zsu

Hajnalzsu
Hajnalzsuh, 2012-02-13 22:48

Nagyon finom, nem bírtunk 1 napot várni:) A piskótám sajna nem lett olyan magas, hogy 3 felé tudjam vágni, így egy picit sok lett a krém. Igaz még sosem sütöttem piskótát "a szokásos módon" nekem semmit sem jelentett :( Köszönöm a receptet!

t.kat.71
t.kat.71szo, 2011-12-17 16:22

Kedves Zsuska!
Elkészítettem a tortát.Sikere volt!Köszi a receptet! kati

ancsusza
ancsuszak, 2011-11-01 07:31

Kedves Zsuska!

Kipróbáltam a receptet. Abszolút siker volt. Köszönet a finom receptért.
Ancsusza

buzsuka
buzsukap, 2011-12-16 19:56

Kedves ancsusza!Nagyon szívesen!Örülök, hogy nektek is ízlett a torta.Kellemes ünnepeket!Zsu

saxo
saxosze, 2011-07-06 15:42

 Hú de megkívántam most egy kis diótortát. :-) Hasonlóan szoktam én is csinálni. Imádom. :-)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
672