Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon egyszerű karalábéleves

Nagyon egyszerű karalábéleves
Nagyon egyszerű karalábéleves
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karalábéleves elkészítésének lehető legegyszerűbb módja. Babáknak is kedvenc étele, legalábbis nálunk nagyon szeretik a gyerekek. Egészséges, se liszt, se rántás, se tejföl.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  2. A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.
  3. Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natur ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
  4. Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
  5. Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 66 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 80 137
elküldve: 7
receptkönyvben: 285
elkészítve: 24/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves, karalábéleves tésztával, levestésztás karalábéleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Tue, 2017-09-26 15:09

Kedves Olga! Ma készítettem el másodjára a levesedet. Éppen olyan finom lett mint az előző. Az az érdekessége, hogy mi nem szeretjük a karalábét semmibe nem tettem még az 50 év alatt amióta házasok vagyunk.Nálunk a karalábé válóok volt eddig.Nagyon szép friss és árban elfogadhatót találtam. Megvettem, megfőztem , nagyon ízlett a férjemnek, de nem mondtam el mit evett, addig míg hangoztatni nem kezdte, hogy Ő életében még nem evett karalábé levest mert Ő azt nem tudná még lenyelni sem.No, akkor felvilágosítottam és jót nevettünk rajta. Ma ismét ezt készítettem és jóízűen fogyasztotta el, pedig most már Ő is tudta mit eszik. Köszönöm a finom receptet! Szeretettel üdvözöllek: Zsuzsa

witch
witch / witch Mon, 2017-03-20 18:19

Ez is nagyon finom lett! A tejfolos karfiollevesednel talalt sajtos galuskat foztem bele ebbe is, csak nem fustolt sajtot hasznaltam, hanem ilyen "trappista akarok lenni" szeruseget. :o) Maskor is elkeszitem, mert tenyleg nagyon egyszeru!

L♥ve, witch

188
karalábé 1 db
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 db
fehérrépa 1 kis db
tészta 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
0 ízlés szerint