Nagyon almás kuglóf witch konyhájából recept

Nagyon almás kuglóf witch konyhájából
Nagyon almás kuglóf witch konyhájából
115 perc / előkészület: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hat, az úgy volt, hogy a recept azt írta, hogy 3 bögre alma kell a kuglófba. Az ilyenektől idegrohamot kapok, ki a fene méri az almát bögrével? Szóval vettem 3 almát és kész, de azok akkorák voltak, mint a fejem. Itt így árulják, ha darabszámra, akkor jó drága, és akkora, mint egy dinnye, vagy nylon tasakban (kb. 1,3 kg), akkor meg dió nagyságú, de úgy jóval olcsóbb. Mondanom sem kell, szerintem 1 elég lett volna bele, de így szuper finom attól a rengeteg almától. Ilyenkor ünnepek után nagyszerű maradék aszalt gyümölcs eltüntető, ha kicsit többet vásároltunk be. Nekem azért is nem mazsola volt benne.

A sok alma megnövelte a sütési időt is jóval, de megérte.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Egy óra elteltével a tetejére raktam alufóliát, hogy ne égjen meg.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás kuglóf, kuglóf almával meg aszalt gyümölcsökkel, gyümölcsös kuglóf
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuglóf formát alaposan vajazzuk és lisztezzük ki. A liszteket keverjük el a sóval, fahéjjal meg a szódabikarbónával. Forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket.
  2. Az olajat meg a cukrot kézi mixerrel jól keverjük ki, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a vaníliát meg a sütőtökpürét.
  3. Öntsük hozzá a lisztes keveréket, végül a megpucolt és vastag szeletekre vágott almát. 
  4. Kanalazzuk a formába, és előmelegített sütőben süssük meg. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk egy tányérra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 117
elküldve: 4
receptkönyvben: 280
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
684 recept
hirdetés

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2014-08-01 10:35

Kedves witch!

Fincsi a recid, de elárulom: alma helyett körte volt amivel készyítettem, mazsolát nem szeretjük, kihagytam, és mivel a lány dióra allergiás, kihagytam,...... meg lehetett így is csinálni, és nagyon jól sikerült.... :) :)
Köszönjük, maaaaaaaaaaaaaajd, ha jön az ősz eleje, amiről nem beszélhetek még így távol a lányomtól, mert még nyári szünet van, vakáció, szóval lesz készítve.. :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch szo, 2014-08-02 02:34

Kedves Eva-Anyoca!

Biztos finom ugy is, nalunk minden gyumolcsos suti nyero. Raktal bele egy kis gyombert? Az ugy fel tudja dobni a kortet.
Egyszer egy szilvasat sutottem eppen es a parom egyik fia beallitott az o parjaval. Na, csomagoltam gyorsan nekik belole. Mikor haza ertek, hat Jen mar hivott is, hogy mar el is fogyott az osszes (tiz percre laknak tolunk) es egy falatert ugy kellett szinte verekedjen. Szoval a gyumolcsos suti az mindenki kedvence es mindegy milyen gyumolcs van benne.
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2014-08-02 19:34

Kedves witch!

A kedvenc zöldségesemnél vettem a zöldségeket, amik az udvarunkban nem teremnek és a gyümölcsöket,...szóval, megkérdezte, hogy mit szeretnék csinálni belőle, mert nagy mennyiségnek nem mondható, tehát nem elrakom befőttnek vagy valami...
Ő is kapásból ajánlotta a gyömbért, a családnak lila fogalma nincs róla, hogy nem csak a szokásos , és elmondott finomságoktól lett finom, hanem gyömbér is van benne, nem szabad elárulni néhány titkot, mert akkor képesek, és újdonság, nem eszik meg........ amikor már megy legalább egy, hanem két éve a reci,...akkor vagy észreveszik, amikor csinálom, vagy elmondom.... akkor már nem érdekes...mert finom, és nem haltak bele !!! :) :)

Nálunk sajnos nem mindegy, hogy milyen a gyümölcs, a lányom majdnem mindenevő gyümölcsben, a fiam....inkább nem mondom....siralmas......a narancsot imádja, ha a levét kinyomom, banánt csak sütiben, tortában, almát nem eszi meg, csak ha lereszeli röhej !!!!!!!!!!!!!!! , és nem is mondom tovább.... :(
A férjem a piszkén kívül mindent megeszik,....bár, ha elkészítem a piszkeszószt, és szitán átnyomom, akkor megeszi, mivel nincs benne a magja... :)
És akkor nyugodtan, boldogan készíts ételeket, mindenki kedvéért.... NAGYON NEHÉZ !!!!!!!!!!!!!!! :) :D
Puszillak: Éva-Anyóca

witch
witch / witch v, 2014-08-03 00:27

Kedves Eva-Anyoca!

Igen, ez ismeros, nalunk is "titokban" kell fozni neha. :o) Peldaul a parom ki nem allhatja a zabpelyhet, de akkor is belecsempeszem amibe csak tudom. A fasirtban zsemle helyett, rakott eteleknel meg rizs helyett hasznalom. A lanykam nem olyan valogatos, mindent megkostol, de ha valami nem izlik, akkor nem eszi. A lecsot peldaul meg csak most kezdte megkedvelni, de a kaposzta feleket, koszoni nem keri. En mar annyira egeszseg "manias" vagyok, de a mi korunkban mar nem mindegy mit eszunk. Harman vagyunk es gyakran haromfelet ennenk, ugyhogy tudom, hogy nem konnyu tobb emberre fozni. Egy idoben, amikor az unokak iskola utan nalunk voltak, hat veluk meg nehezebb volt, mert a magyar eteleket egyaltalan nem ismerik es a pizzan meg a szendvicsen kivul nem igazan tudtak mit enni nalunk. A legkissebb meg csak a cereal-t eszi, nem is tudom mi a magyar neve, ilyen agyon cukrozott reggeli nyavajak, amit tejjel nyakon ontenek, zabpehely vagy puffasztott rizs, vagy mi? A hiradoban errol beszelt egy dietetikus, hogy egyuk meg a dobozat inkabb, jobban jarunk, mert abban tobb rost anyag van. :o)

udv:witch

bubbicsek
bubbicsek h, 2013-01-21 21:25

Én már el is készítettem és tényleg nagyon finom. Igaz, hogy mindenből fele mennyiséget vettem elsőre, de így is lassan kellett sütni. Amúgy imádom az almát, szóval tuti recept. Köszönöm!

witch
witch / witch h, 2013-01-21 22:07

Nagyon szivesen! Lehet, hogy legkozelebb en is csak a felet sutom, mert
ez inkabb orias kuglof igy. Mondjuk az eltuntetes megsem volt
problema.

Torma
Torma / Torma h, 2013-01-14 08:35

Nagyon jo kis recept, valamikor biztos megsutom! Figyi, nem ertem, hogyan nem azott el a belseje a tesztanak?

witch
witch / witch h, 2013-01-14 13:51

Hat jotol kerdezed, mert azt en sem ertem, de nem azott el. :D
Nagyon sokaig kellett sutni viszont, mert az eredeti recept 1 orat
ir, ez meg 1 ora 40 perc volt. Lehet, hogy az almatol is fugg, ez
egy ropogos, savanykas fajta, ugy hivjak: Granny Smith.

Torma
Torma / Torma h, 2013-01-14 23:31

Akkor a szep hosszú, lassú sütés volt :) Jol megérezted, hogy mit kell csinalni! Ugyes voltál :) en meg szeretek tanulni :) köszi a valaszt, T:)

witch
witch / witch k, 2013-01-15 01:18

Inkabb be voltam rezelve, hogy megy a kukaba. :)
Valaki mar megsutotte dupla mennyisegu almaval es
azt irta, hogy nagyon finom lett ugy. Szoval azert
remenykedtem, hatha nem fullentes az egesz.*+*
udv:witch

524