r
Nosalty Logó

A nagy horgásztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
A nagy horgásztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 9922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    513.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1913 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1220.6 g
  • Cukor
    758 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2390 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 9922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen.
  2. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk. (Én a tortaformába sütöttem ki egyenként.)
  3. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felfőzzük, majd hűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a rumaromát.
  5. A lapokat megtöltjük a krémmel. (Én ezt már a kapcsos tortaformában csináltam, és félretettem egy kicsi krémet később az oldalát bevonni.)
  6. A kókuszreszeléket egy tálkába meglocsolgatjuk zöld ételfestékkel, és elkezdjük morzsolgatni, dörzsölgetni, hogy mindenütt egyenletes színe legyen. (Ajánlom a gumikesztyűt!)
  7. A mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a kakaóport, és felfőzzük alacsony hőfokon, nehogy megégjen.
  8. Beletördeljük a sportszeleteket, és addig keverjük, amíg felolvad.
  9. A langyosra hűlt mázat rákenjük a tésztára, és amíg meg nem dermed, a zöld kókusz felét rászórjuk, és egy kicsit megpaskoljuk rajta, hogy jól megtapadjon.
  10. Na most mivel a tésztának úgyis meg kell puhulnia, és a krémnek pedig dermednie, ezért egy éjszakát állni hagyjuk.
  11. Másnap jöhet a díszítés: kiszedjük óvatosan a kapcsos tortaformából, és bevonjuk a félretett krémünkkel az oldalát. A maradék zöld kókuszt rápaskoljuk a torta oldalára is, így most már az egész zöld, megvan a fű.
  12. Ezután kivájjuk a tómedret. (Én kb. 2 ujjnyi mélyre csináltam, az alakja szerintem tetszőleges, ki milyet szeret.) Ahhoz, hogy a tavacskánk szép kék legyen, le kell burkolni a tómedret. Ehhez a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, és egy kiskanállal kikenjük vele az alját és a falát is. Ezután megint hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
  13. Ezalatt elkészíthetjük az apró díszítőelemeket. Egy kocka étcsokit megolvasztunk, és pár fogpiszkálót belemártunk, ezek lesznek a buzogányok. Egy kis tálkába kiöntünk egy kis zöld ételfestéket és ebbe belemártjuk az egész fogpiszkálókat, majd félretesszük száradni, ezek lesznek a nádak. (Én a fogpiszkálókat egy kenyérvégbe szurkáltam bele száradni.)
  14. Mivel az én marcipánfigurámnak nem volt horgászbotja, ezért azt is nekem kellett csinálni. Egy cérnára rákötjük az otthon található legkisebb horgot, és egy fogpiszkálóra kötjük és kész is, mehet a horgászunk kezébe.
  15. Ha megkötött a fehér csoki, akkor megcsináljuk a stéget. Ehhez kellenek a fahéjrudak, amiket óvatosan kettétörünk (az enyém nagyon nagy volt), és kettő "cölöpöt" a mederbe szúrunk. A szezámszeletből kettőt egymás mellé teszünk, a szélére tehetünk fahéjrudat, és felállítjuk a stéget vele, ezen ül a horgászunk. Ha nem tartaná meg magától, akkor olvasztott csokival lehet ragasztani.
  16. A tó vizéhez először egy tálban kikeverjük a vízbe a megfelelő színt. (Az én tavamba 2 dl belement.) Ezután hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű zselatint(én expresszt használtam, amit nem kell melegíteni), ezután betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni, de percenként rá kell nézni, nehogy teljesen besűrűsödjön. Ha egy kicsit már rezgős, akkor a tavacskába elhelyezzük a helyes kis gumicukor-halacskákat, és ezután önjük rá a zselét. Most megint tegyük a hűtőbe a tortát, hogy teljesen besűrűsödjön a vize a tónak.
  17. Ezután már csak az apróbb dekorálások maradnak. Beszúrjuk a partoldalra a nádat, a buzogányt, elhelyezünk egy-két békát (én egy kis fahéjat és szezámszelet-törmeléket is tettem rá).
  18. És végre elmondhatjuk, hogy elkészültünk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8313
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagy horgásztorta
Timike85 22 recept

Nálunk nagy jelentősége van a születésnapoknak. Legyen az gyerek vagy felnőtt, a torta mindenkinek jár! Az én párom nagy horgász. És úgy döntöttem, hogy az idei születésnapi tortája a horgászásról fog szólni. Több hétnyi kutatómunka a neten meghozta az ihletet, és a fejemben összeállt a kép. Több ilyen stílusú tortát találtam, és mindenhonnan ellestem egy-két ötletet, de valahogy a kivitelezésről elég szűkszavúan fogalmazott mindenki, így hát sok minden menet közben alakult ki. Az se volt mindegy, hogy milyen ízű a torta. Ezen az oldalon találkoztam TraRita Emeletes sportszelet nevezetű receptjével, és egyből beleszerettem, szóval maga a torta belseje az ő receptjét dicséri! Ezúton is köszönöm neki!  Ez a recept tökéletes tortaalapnak bizonyult, és utólag mondva nagyon finom! Egy férfias tortához pont egy ilyen kakaós-rumos ízvilág illik. Lehet, hogy leírva bonyolultnak tűnik elsőre a recept, de higgyétek el nem az! Csak próbáltam leírni mindenről mindent. Aki hozzákezd, annak előre szólok, hogy ez egy kétnapos torta. Első nap összeállítjuk magát a tortát, és másnap jöhet a díszítés. TraRita receptjében így van, és tényleg kell egy nap, hogy a tészta jól megpuhuljon a krémtől, mert hát ugye ez nem piskótaalap. Azután mindenki kreativitására van bízva, ki mit hoz ki a témából, nekem ilyen lett és nagy sikert arattam vele a férjemnél. És hát egy házi tortánál nincs finomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?