r
Nosalty Logó

Nádasdi holdas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nellix
Nádasdi holdas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6773 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    370 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5583.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 6773 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint előzőleg jó, ha kitesszük melegedni. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral (13 dkg) és a sütőporral.
  2. Hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a citrom héját és levét. Ebből egy látszólag kezelhetetlen, ragadós masszát kapunk, de nem kell hozzáadni semmi többet!
  3. A tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk. Nem kell kikenni, nem kell sütőpapír, a tepsihez egy kicsit jobban ragad, mint a kezünkhöz. Kevésnek látszik a tepsiben a tészta, de a képen tényleg csak ennyi tésztából és tényleg ekkora tepsivel készült. :)
  4. Megkenjük vékonyan lekvárral a tésztát, és megszórjuk vékonyan kakaóporral.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a diót és a porcukrot (ezeket érdemes előzőleg jól összekeverni). Majd ezt egyenletesen esimítjuk a tészta tetején.
  6. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük a tetejét. (Régi gázsütőm van, inkább lassabb tűzön jól átsütöm,15-20 perc sütés után érdemes ránézni).
  7. A kihűlt tésztából pogácsaszaggató segítségével hold alakú sütiket szúrunk ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 25605
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Nellix 5 recept

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye. Nagymamám minden ünnepi alkalomra ilyet sütött. A múltkor meg akartam sütni ezt a süteményt, de a recept elveszni látszott. Kerestem otthon papírokon hetekig, majd az interneten szintén hetekig legalább valami hasonlót, hogy majd kikövetkeztetem, hogyan is kellene készíteni. Nem találtam semmi hasonlót, majd amikor már feladtam csak megkerült a papírfecni... hogy még egyszer elő ne fordulhasson ez, és hogy tényleg minden fent legyen az interneten, most közkinccsé teszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek