r
Nosalty Logó

Mustáros zöldbabfőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Mustáros zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2635 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6660.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    3387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3599 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5715 micro
Összesen 2635 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zölbabot megmossuk, végeit levágjuk, eldobjuk, kb. 4 cm-es darabokra aprítjuk.
  2. Annyi vízben, amennyi épp, hogy csak ellepi, ízlésnek megfelelő keménységűre főzzük, kihűtjük.
  3. Egy mély serpenyőbenvagy láboskában a lisztet átforrósítjuk. Állandó keveréssel hozzáöntjük az olajat, simára keverjük, beletesszük a megmosott és lemorzsolt csombort, a lángot alatta elzárjuk.
  4. Amikor kissé lehűlt, a tejfölt belekeverjük úgy, hogy csomómentes legyen.
  5. Újra melegre tesszük, felfőzzük. Alaposan besűrűsödik. Ekkor a bab főzőlevéből 3 merőkanállal a habaráshoz keverünk, ezzel higítjuk.
  6. A serpenyőt a hőről levesszük, a babot a helyére tesszük. A habarást hozzávegyítjük. Ha lassan rotyog, a szétnyomott fokhagymát belekeverjük. Most jön az apróra vágott vöröshagyma és a mustár.
  7. Még egyszer felfőzzük, és főtt burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10250
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Ajánló

Különösen nyárok szeretem elkészíteni, mert könnyű, enyhén savanykás mivolta remekül megfelel a nyári elvárásoknak. Ha főzeléket ecettel ízesítenek, nem ennyire barátságos az íze. A főtt burgonya szinte elmaradhatatlan mellőle. Inkább a feltéteket lehet elhagyni. Vigyázni kell a sózással, mert a mustár is ad neki valamennyi sós ízt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdén savanykássá teszi a mustár ezt a főzeléket, és akár virslit, akár zaftos vagy sült húst, vagy tükörtojást adunk hozzá, mindenképpen illik. Nem kell félni a vöröshagymától, amit a végén teszünk bele. Szinte eltűnik, külön nem érezhető a nyers hagyma, de kikerekedik az ízösszhang általa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?