Mustáros vaddisznósült recept

1 adag
917
kcal
Mustáros vaddisznósült
Mustáros vaddisznósült
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha hozzájutunk ehhez a nem mindennapi húshoz. Most ebben a formában csináltam meg a családnak.

hozzávalók / 4 adag

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

ajánlat

Ajánlom mindenkiek, akik szeretik a vadhúsokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

  1. A tarját a sütés előtti napon bepácoljuk.
  2. A húst 1½ cm-s szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek oldalait bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a tálba helyezzük, rétegenként ráreszeljük a fokhagymát, végül ráöntjük az étolajat .
  5. A tepsit kizsírozzuk/ olajozzuk, majd szorosan egymás mellé fektetjük a húsokat.
  6. A tetejüket megszórjuk ételízesítővel, a durvára darált borssal, ráreszeljük a fokhagymákat és rákarikázzuk a paprikát. Végül aláöntjük a vizet.
  7. Szorosan lealufóliázzuk és  kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha megpuhult a húsunk, visszatesszük a sütőbe és rápirítunk.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 999
elküldve: 6
receptkönyben: 67
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
56 recept

Hozzászólások (4)

belubi
belubiv, 2011-10-23 19:39

Szia pötyike64!
Bizony ritkaság a vaddisznó hus. Én marhahussal szoktam helyettesiteni a vadat, ha éppen nem jutok hozzá. Ebben az esetben a páchoz javasolnám még a borókabogyót, ami teljesen vadassá teszi. A pácnál nemértem, mennyi az a fél üveg mustár? Külömbözők az üvegek. Köszönöm a receptet, további jókedvet a konyhában.

pötyike64
pötyike64v, 2011-10-23 22:25

Szia belubi!
Köszi a tippet ! Ki fogom úgy is próbálni. A fél üveg mustár adagot nem kell szigorúan venni, a lényeg, hogy a szeletek mindkét oldala bőségesen meg legyen kenve mustárral.
Neked is további jó sütést , főzést kívánok! :-))
Pötyi

gregoreva
gregorevah, 2010-10-11 08:07

Imádom,sőt imádjuk.Sajna nem szaladgál se az udvarunkban, se a környéken, meg ha nem kapok, akkor igen drága, de a recepted gyönyörű és tutira finom is lehet.Elraktározom, mert hátha egyszer szerencsém lesz, és hozzájutok, vagy valaki lesz kedves és ad.Szia szép napot!Éva-Anyóca

pötyike64
pötyike64h, 2010-10-11 08:13

Szia Éva - Anyóca!
Remélem egyszer tényleg összejön Neked is, igazán finom étel , még a válogatós lányaim is megeszik.
További szép napot!
Pötyi

Legfrissebb cikkek

A puding, ahogy az angolok csinálják!
A puding, ahogy az angolok csinálják!
Mi magyarok a pudingot krémnek ismerjük, na de mi történik, ha egy angolt kérdezünk? Puding angol módra, vagyis szószos sütemény!
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Íme 10 szuper zöldséges köret recept, ha neked is számolgatnod kell a szénhidrátokat!
Előzd meg a katasztrófát!
Előzd meg a katasztrófát!
Nemcsak a tűz, a víz vagy a gáz, de a baktériumok is veszélyt jelentenek konyhánkban. Most következzenek a legrizikósabb bajforrások!
917