Mustáros vaddisznósült recept

1 adag
917
kcal
Mustáros vaddisznósült
Mustáros vaddisznósült
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha hozzájutunk ehhez a nem mindennapi húshoz. Most ebben a formában csináltam meg a családnak.

hozzávalók / 4 adag

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

ajánlat

Ajánlom mindenkiek, akik szeretik a vadhúsokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

  1. A tarját a sütés előtti napon bepácoljuk.
  2. A húst 1½ cm-s szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek oldalait bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a tálba helyezzük, rétegenként ráreszeljük a fokhagymát, végül ráöntjük az étolajat .
  5. A tepsit kizsírozzuk/ olajozzuk, majd szorosan egymás mellé fektetjük a húsokat.
  6. A tetejüket megszórjuk ételízesítővel, a durvára darált borssal, ráreszeljük a fokhagymákat és rákarikázzuk a paprikát. Végül aláöntjük a vizet.
  7. Szorosan lealufóliázzuk és  kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha megpuhult a húsunk, visszatesszük a sütőbe és rápirítunk.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 442
elküldve: 6
receptkönyben: 68
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
56 recept

Hozzászólások (4)

belubi
belubiv, 2011-10-23 18:39

Szia pötyike64!
Bizony ritkaság a vaddisznó hus. Én marhahussal szoktam helyettesiteni a vadat, ha éppen nem jutok hozzá. Ebben az esetben a páchoz javasolnám még a borókabogyót, ami teljesen vadassá teszi. A pácnál nemértem, mennyi az a fél üveg mustár? Külömbözők az üvegek. Köszönöm a receptet, további jókedvet a konyhában.

pötyike64
pötyike64v, 2011-10-23 21:25

Szia belubi!
Köszi a tippet ! Ki fogom úgy is próbálni. A fél üveg mustár adagot nem kell szigorúan venni, a lényeg, hogy a szeletek mindkét oldala bőségesen meg legyen kenve mustárral.
Neked is további jó sütést , főzést kívánok! :-))
Pötyi

gregoreva
gregorevah, 2010-10-11 07:07

Imádom,sőt imádjuk.Sajna nem szaladgál se az udvarunkban, se a környéken, meg ha nem kapok, akkor igen drága, de a recepted gyönyörű és tutira finom is lehet.Elraktározom, mert hátha egyszer szerencsém lesz, és hozzájutok, vagy valaki lesz kedves és ad.Szia szép napot!Éva-Anyóca

pötyike64
pötyike64h, 2010-10-11 07:13

Szia Éva - Anyóca!
Remélem egyszer tényleg összejön Neked is, igazán finom étel , még a válogatós lányaim is megeszik.
További szép napot!
Pötyi

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
917