Mustáros vaddisznósült recept

Mustáros vaddisznósült
Mustáros vaddisznósült
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha hozzájutunk ehhez a nem mindennapi húshoz. Most ebben a formában csináltam meg a családnak.

hozzávalók / 4 adag

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

ajánlat

Ajánlom mindenkiek, akik szeretik a vadhúsokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

elkészítés

 

 

 

  1. A tarját a sütés előtti napon bepácoljuk.
  2. A húst 1½ cm-s szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek oldalait bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a tálba helyezzük, rétegenként ráreszeljük a fokhagymát, végül ráöntjük az étolajat .
  5. A tepsit kizsírozzuk/ olajozzuk, majd szorosan egymás mellé fektetjük a húsokat.
  6. A tetejüket megszórjuk ételízesítővel, a durvára darált borssal, ráreszeljük a fokhagymákat és rákarikázzuk a paprikát. Végül aláöntjük a vizet.
  7. Szorosan lealufóliázzuk és  kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha megpuhult a húsunk, visszatesszük a sütőbe és rápirítunk.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 498
elküldve: 6
receptkönyben: 63
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
56 recept

Hozzászólások (4)

belubi
belubiv, 2011-10-23 19:39

Szia pötyike64!
Bizony ritkaság a vaddisznó hus. Én marhahussal szoktam helyettesiteni a vadat, ha éppen nem jutok hozzá. Ebben az esetben a páchoz javasolnám még a borókabogyót, ami teljesen vadassá teszi. A pácnál nemértem, mennyi az a fél üveg mustár? Külömbözők az üvegek. Köszönöm a receptet, további jókedvet a konyhában.

pötyike64
pötyike64v, 2011-10-23 22:25

Szia belubi!
Köszi a tippet ! Ki fogom úgy is próbálni. A fél üveg mustár adagot nem kell szigorúan venni, a lényeg, hogy a szeletek mindkét oldala bőségesen meg legyen kenve mustárral.
Neked is további jó sütést , főzést kívánok! :-))
Pötyi

gregoreva
gregorevah, 2010-10-11 08:07

Imádom,sőt imádjuk.Sajna nem szaladgál se az udvarunkban, se a környéken, meg ha nem kapok, akkor igen drága, de a recepted gyönyörű és tutira finom is lehet.Elraktározom, mert hátha egyszer szerencsém lesz, és hozzájutok, vagy valaki lesz kedves és ad.Szia szép napot!Éva-Anyóca

pötyike64
pötyike64h, 2010-10-11 08:13

Szia Éva - Anyóca!
Remélem egyszer tényleg összejön Neked is, igazán finom étel , még a válogatós lányaim is megeszik.
További szép napot!
Pötyi

Legfrissebb cikkek

Cseles salátaleves
Cseles salátaleves
Közeleg újra a húsvét, és a sonkafőzés. És újra itt a dilemma, mit kezdjünk a sonkalével – mert vétek kiborítani. Főzzünk belőle salátalevest!
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Húsvét alkalmából egy helyre gyűjtöttük a kedvenc sütireceptjeiteket – csak győzzetek válogatni belőlük – krémes, habos sütik, piskóták várnak!
917