r
Nosalty Logó

Mustáros vaddisznósült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pötyi64
Mustáros vaddisznósült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

Összesen 913 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

Összesen 3648 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

Összesen 172 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 913 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5246.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

Elkészítés

A vaddisznósülthöz

  1. A tarját a sütés előtti napon bepácoljuk.
  2. A húst 1½ cm-s szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek oldalait bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a tálba helyezzük, rétegenként ráreszeljük a fokhagymát, végül ráöntjük az étolajat .
  5. A tepsit kizsírozzuk/ olajozzuk, majd szorosan egymás mellé fektetjük a húsokat.
  6. A tetejüket megszórjuk ételízesítővel, a durvára darált borssal, ráreszeljük a fokhagymákat és rákarikázzuk a paprikát. Végül aláöntjük a vizet.
  7. Szorosan lealufóliázzuk és kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha megpuhult a húsunk, visszatesszük a sütőbe és rápirítunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 47398
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 10.

Ajánló

Ajánlom mindenkiek, akik szeretik a vadhúsokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Néha hozzájutunk ehhez a nem mindennapi húshoz. Most ebben a formában csináltam meg a családnak.

Hozzávalók

A vaddisznósülthöz

A pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek