Mustáros sonkakrém 2. recept

1 adag
304
kcal
Mustáros sonkakrém 2.
Mustáros sonkakrém 2.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor Húsvét elteltével már unjuk a sonka- tojás-torma felállást, akkor szoktam sonkakrémet csinálni.
Melegszendvicsnek is alkalmas, csak akkor kicsit több tejfölt keverek bele, és a szendvicsek tetejét reszelt sattal megszórom.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg sonka (füstölt)
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk bors (őrölt)
  • 1 tk mustár

ajánlat

Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel, tavaszi hónapos retekkel, újhagymával kínáljuk.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkakrém, szendvicskrém húsvéti sonkából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát ledaráljuk.
  2. Összedolgozzuk a puha vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, az őrölt borsot, a mustárt, és jól kikeverjük.

  • költség: 640 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 435
elküldve: 2
receptkönyben: 303
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (3)

virag54
virag54p, 2012-04-20 17:34

Én beledaráltam egy kis fej hagymát, egy főtt tojást és egy kisebb csokor medvehagymát. Finom lett.
Köszönöm a receptet!

Tides
Tidesh, 2011-05-16 09:42

Egyszerű és nagyszerű! Köszi a receptet!
Picit több tejföllel és mustárral készítettem, mert a sonka igencsak száraz volt már, de nagyon finom lett. Valóban friss pékáruval és friss zöldséggel az igaz!

zederta
zedertacs, 2011-05-12 01:33

drága Muci! ez valami isteni! egyszerű, de annál finomabb!
további jó egészséget, és még sok-sok receptet!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
304