r
Nosalty Logó

Mustáros karaj gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros karaj gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

rizs

Összesen 735 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

rizs

Összesen 1469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

rizs

Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    482 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 735 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2569.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

hús

rizs

Elkészítés

hús

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd alaposan bedörzsöljük a mustárral.
  2. A rizsnek felrakjuk a vizet forrni, majd kevés sóval puhára főzzük (ezt persze másodvágányos is készíthetjük, így semmi nem hűl el).
  3. A mustáros húst a serpenyőbe helyezzük (melyben előzőleg vajat olvasztottunk), és mindkét oldalát enyhén barnára sütjük, majd félrerakjuk lefedve, hogy megtartsa a hőt.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a tetszőleges méretűre vágott hagymát, utána pedig hozzáöntjük a gombát (a konzervlének csupán a felét használjuk fel).
  5. Ezután felöntjük a tejszínnel, és készre forraljuk a szószt, amit majd később tálalásnál a húson szolgáljuk fel.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5856
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diétám miatt csirkemellből szerettem volna elkészíteni, de mégiscsak egy nagy cula húsevő férfival élek együtt, szóval a karaj mellett döntöttem. A gombakonzerv adott volt, és természetesen ahhoz, hogy ebből jó étel kerekedjen ki, csak a főzőtejszín jöhetett szóba. 

Hozzávalók

hús

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek