r
Nosalty Logó

Mustáros-hagymás tarjaszelet Gabystól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Mustáros-hagymás tarjaszelet Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4789.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 3145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplit megpucoljuk,karikára vágjuk, átöblítjük.
  2. Olyan tepsibe (jénaiba)tegyük, amiben a 8 szelet tarja egymás mellett elfér,takarja a krumplit.
  3. A krumplira rászórjuk az ételízesítőt, megsózzuk, összekeverjük.
  4. Az ujjnyi vastag tarjaszeleteket megsózzuk, és a krumplira fektetjük,megborsozzuk ízlés szerint.
  5. Mustárral alaposan megkenjük a szeleteket(flakonból rányomjuk, és késsel elkenegetjük a szeleteken).
  6. Hagymát megpucoljuk, megfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és a hús tetejére tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  7. 4-5 ek olajjal meglocsoljuka szeleteket.
  8. Alufóliával légmentesen lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
  9. Kb. másfél órát sütjük, kivesszük, a fóliát levesszük. Ha puha a hús és a krumpli, fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe, és már csak addig süssük kicsit magasabb hőfokon, mígpici színt kapa teteje.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22809
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Ha van itthon, szoktam a krumpli közé baconkockákat is beleszórni, vagy apróra szeletelt gombát. Más fűszert direkt nem teszek bele, hagyom a mustárt érvényesülni. Persze ez nem zárja ki, hogy ízlésünk szerint fűszerezzük pl. kakukkfűvel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan összeállítható. Amíg a sütőben tartózkodik a leendő ebéd, ezer más dolgot tudok csinálni. Nálunk évek óta bevált étel, mivel a fiúk a húst hússal, a hagymát hagymával ennék.:) A tarjacsontokból remek csontlevest lehet főzni, pláne ha hagyunk egy kis húst is rajta. Ez a mennyiség (ha szerencsém van) 2 napig elég, de képesek vacsorára is megenni... Tányérra kiszedve, mikróban melegítve pont olyan, mintha akkor sütöttem volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek