r
Nosalty Logó

Mustáros göngyölt pecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sasika
Mustáros göngyölt pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.6 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    4276 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 4711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt hosszában szétvágjuk, de nem egészen, csak "kinyitjuk". Ezután kiklopfoljuk téglalap alakúra kb. egy ujjnyi vastagra.
  2. Ezután mindkét oldalát sózzuk, beszórjuk fűszerpaprikával és a belső felét vastagon bekenjük mustárral.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a darálthúshoz hozzáadjuk az egy egész tojást, egy kis doboz tejfölt, az összeaprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
  4. A tölteléket az előkészített karajon egyenletesen elosztjuk.
  5. A karajt felgöngyöljük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne nagyon jöjjön ki, ezután ( én spárgával szoktam ) megkötözzük.
  6. Nagy edényben kevést olajat hevítünk, majd beletesszük a karajt és minden oldalát jól megkapatjuk. Nem baj ha egy kicsit leragad, majd feljön.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy tudjon benne párolódni.
  8. A lébe rakunk egész borsot, babérlevelet, a paradicsomokat. Én a lébe is szoktam tenni mustárt is.
  9. Fedő alatt készre pároljuk, menet közben utánaízesíthetünk.
  10. A puha húst kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A szaftot átszűrjük ( De csak az egész bors miatt. Egyébként én nem szoktam, engem nem zavar. )
  12. A sütőt 200 C fokra melegítjük.
  13. A kihűlt húsról levesszük a spárgát és berakjuk a forró sütőbe, pirosra sütjük.
  14. Megint hagyjuk kihűlni, ezután szépen lehet szeletelni.
  15. Hasábburgonyával és párolt rizzsel vegyesen tálaljuk, meglocsoljuk a pikáns szafttal, de tálalhatjuk külön mártásos edényben is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22106
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sasika 5 recept

Ezt a receptet még nagyon régen egy újságban olvastam és kipróbáltam. Egy kicsit macerásnak tűnik, de minden kétséget kizáróan megéri, mert nagyon finom. Én legtöbbször ünnepekkor szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek