Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke recept

Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke
Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, mégis ünnepi ízletes főétel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás csirke, tepsis hús gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozmaringot és a sót egy mozsárban összetörjük. A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, mindkét oldalát bedörzsöljük a rozmaringos sóval és frissen őrölt borssal, majd lisztben átforgatjuk, és kevés felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk. Félretesszük.
  2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és átpirítjuk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a kevés vízzel elkevert keményítőt, és az egészet összeforraljuk.
  3. Az elősütött húst egy kivajazott hőálló tálba helyezzük, mindegyik tetejére teszünk a gombás raguból, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Forró 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a húsra, és egy kis színt kap.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 956
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi21

Mióta szakács: 2016.12.18.
1 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521